Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς: Όσοι αρνούνται εκλογή Προέδρου, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου

«Ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές, θέλει να βγει πρόεδρος Δημοκρατίας από αυτή τη Bουλή. Έγω έκανα τα πάντα, γιατί αυτό επιβάλει το εθνικό συμφέρον, και αυτό είναι το δικό μου χρέος». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την
προεδρική εκλογή τη Δευτέρα.
«Ξέρω που μπορούν να οδηγήσουν ανόητα νταηλκίκια και επικίνδυνοι σχεδιασμοί που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. Για να προσθέσει:
«Κάνω τα πάντα, ώστε να ολοκληρωθεί η μεγάλη φάση της συνταγματικής μεταρρύθμισης και να μπει η Ελλάδα σε μια νέα εποχή. Ο λαός δεν θέλει τώρα εκλογές. Με ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης ο λαός μπορεί να καταλάβει που μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια περιπέτεια». Σε αυτό το σημείο, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε όλους αυτούς που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα στις πρώτες δύο ψηφοφορίες και σε αυτούς που θα ψηφίσουν στην τρίτη ψηφοφορία την Δευτέρα.
Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές που ψήφισαν «παρών» ο πρωθυπουργός έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα, λέγοντας  ότι η άρνηση της εκλογής του Προέδρου σημαίνει ότι κάποιοι αποδέχονται το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου, δηλαδή τον πολιτικό εκβιασμό, αποδέχονται ότι η χώρα μπορεί να πει σε μια νέα περιπέτεια, τονίζοντας πως  ο καθένας είναι συνυπεύθυνος για την ψήφο του.
Επ΄αυτού, πρόσθεσε «κανείς δεν μπορεί να πει μετά ότι δεν ήξερε», υπογραμμίζοντας πως «όσοι βουλευτές ψηφίσουν παρών θα τους θυμάται τόσο ο κόσμος όσο και η ιστορία. Το θέμα είναι να φύγει η πολιτική αβεβαιότητα, δεν το αντέχει η χώρα». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σαμαράς, απηύθυνε έκκληση- όπως έκανε και στο διάγγελμα του- προς όλους τους βουλευτές των κομμάτων, ώστε, όπως είπε να απομακρύνουν τα σύννεφα μακριά από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου