Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Χαμόγελα στο Μαξίμου για το κόμμα του Γιώργου

Με χαμόγελα αντιμετωπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου την έλευση του νέου κόμματος υπό τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Υπό την εκτίμηση ότι η χώρα οδεύει, κατά πάσα πιθανότητα, για εκλογές, στο πρωθυπουργικό επιτελείο, θεωρούν ότι το νέο κόμμα από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ και με αρχηγό τον
Γ.Παπανδρέου, μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα.
Με δεδομένο ότι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει ημερομηνία λήξης την ώρα που θα προκηρυχθούν εκλογές, η ΝΔ θα βαδίσει το δικό της δρόμο, ο οποίος σχετίζεται με την ανατροπή των σημερινών δημοσκοπήσεων. Αν και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σφυρηλατήθηκε μια έντιμη και ουσιαστική συνεργασία επί δυόμιση χρόνια, ο Πρωθυπουργός έχει τη δική του στρατηγική και εκ των συνθηκών, οι επιδιώξεις του με τον Ευ. Βενιζέλο συγκρούονται... Και αυτό διότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να ακούει για το κόμμα του Γ.Παπανδρέου, ενώ ο Πρωθυπουργός το θεωρεί «πολιτική ευλογία», καθώς θα κόψει, όπως εκτιμά, ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι οι εκλογές είναι ντέρμπι και πιστεύει ότι μπορεί να ανατρέψει τα εις βάρος της ΝΔ σημερινά δεδομένα
Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι οι εκλογές είναι ντέρμπι και πιστεύει ότι μπορεί να ανατρέψει τα εις βάρος της ΝΔ σημερινά δεδομένα, αν και πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, δηλ. μια ήττα με πάρα πολύ μικρή διαφορά και νέα εκλογική αναμέτρηση, όπου το κόμμα του θα νικήσει το ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι το νέο κόμμα υπό τον Γ. Παπανδρέου θα έκοβε ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά θα επαναπάτριζε ένα τμήμα ψηφοφόρων που έχουν φύγει από στο ΠΑΣΟΚ και είχαν βρει πολιτικό καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ.
Κεντρικά κυβερνητικά στελέχη, υποστηρίζουν ότι οι δεσμοί των στελεχών και των ψηφοφόρων που έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι τόσο ισχυροί με την οικογένεια Παπανδρέου, λόγω της ιστορικής παράδοσης, που η επιστροφή κάποιων είναι δεδομένη.
Αυτή η τάση επιστροφής πιστεύουν στο Μαξίμου θα στερήσει από το ΣΥΡΙΖΑ ένα κρίσιμο ποσοστό
Αυτή η τάση επιστροφής πιστεύουν στο Μαξίμου θα στερήσει από το ΣΥΡΙΖΑ ένα κρίσιμο ποσοστό και ίσως φέρει τη ΝΔ μπροστά στις μετρήσεις όσο θα πλησιάζουμε στις κάλπες. Μάλιστα υπογραμμίζουν στο πρωθυπουργικό γραφείο ότι ένα κόμμα με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου μπορεί να επαναπατρίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα ποσοστό 2-3% ψηφοφόρων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και να ανακόψει την πορεία πρώην ψηφοφόρων του κόμματος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να ψαλιδίσει την διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας σε ενδεχόμενες εκλογές, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε πολωτικό κλίμα μεταξύ των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου