Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Γκάφα Βούτση στη Βουλή: Είναι μεθόδευση να θέσετε εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή

Aνω κάτω έγινε πάλι το μεσημέρι της Πέμπτης η Βουλή με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση να κατηγορεί, ούτε λίγο, ούτε πολύ την Κυβέρνηση ότι μεθοδεύει να θέσει τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, κλείνοντας το μάτι στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους, αλλά και τους Χρυσαυγίτες  να εκτοξεύουν στη συνέχεια ύβρεις κατά των βουλευτών.
«Είναι πολιτικό κλείσιμο του ματιού προς την άκρα δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της
Χρυσής Αυγής. Εν παρενθέσει λέω ότι και εκεί γίνεται μία μεθόδευση, απ' ότι φαίνεται, για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα» είπε χαρακτηριστισκά ο κ. Βούτσης με αφορμή την τροπολογία για την ψήφο των μεταναστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι την αναφορά αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ουσιαστικά ρίχνει νερό στο μύλο του ακροδεξιού μορφώματος που έχει χρησιμοποιήσει την ίδια επιχειρηματολογία, εκμεταλλεύτηκε αμέσως μετά ο βουλευτής της ΧΑ Μιχάλης Αρβανίτης. «Αν και διαφωνούμε πολιτικά, είπε την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση συντελεί έγκλημα σε βάρος του κόμματός του. «Μολονότι πιστεύουν ότι έχουν δύναμη, προστάτες, δεν θα ξεφύγουν από τα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος» πρόσθεσε.
Ακολούθως ξεκίνησε νέος κύκλος αντιπαράθεσης στη Βουλή, καθώς την ώρα που μιλούσε ο κ. Αρβανίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε στραμμένα τα νώτα του στα έδρανα (μιλούσε με βουλευτές), κάτι το οποίο τον νευρίασε και εκστόμισε τη φράση «καραγκιόζηδες» προς τους βουλευτές.
Στις νέες ύβρεις που εκτόξευσαν οι Χρυσαυγίτες στη Βουλή αντέδρασε έντονα ο Ανδρέας Ψυχάρης ο οποίος τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να μην λαμβάνει μέτρα το προεδρίο για τις προσβολές των βουλευτών του κόμματος του προφυλακισθέντος Νίκου Μιχαλολιάκου και επέκρινε το προεδριο λέγοντας ότι αντί να ασχολείται με το θέμα αυτό, καταπιάνεται με τα κουλουράκια και κάνει λαϊκισμό.
Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο βολευτής της ΧΑ Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος, απαντώντας στον Ανδρέα Ψυχάρη είπε ότι ο καραγκιόζης είναι ένας φτωχός, λαϊκός ήρωας και δεν είναι προσβλητικός χαρακτηρισμός.
Στα λεγόμενα του κ. Αλεξόπουλου αντέδρασε έντονα η προεδρεύουσα εκείνη την ώρα της Βουλής Μαρία Κόλλια. «Μην μας δουλεύετε κιόλας» είπε απευθυνόμενη στους Χρυσαυγίτες. Εντονη ήταν και η αντίδραση του Πάρι Κουκουλόπουλου, από πλευράς ΠΑΣΟΚ. «Τα έχουμε ακούσει όλα σε αυτή τη Βουλή. Οτι το καραγκιόζης δεν είναι προσβλητικός χαρακτηρισμός, ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι , ενώ βλέπουμε και τον Ηλία Κασιδιάρη να το παίζει συνταγματολόγος».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου