Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Δραγασάκης: "Αποτελούμε και μεις μέρος των δανειακών συμβάσεων"

«Σεβόμαστε ακόμη κι αν διαφωνούμε τους θεσμούς της Ε.Ε.» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης ως τον πρώτο από τους τέσσερις άξονες των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δεύτερος είναι, ότι «αναγνωρίζουμε τις δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν την κυβέρνηση άρα και εμάς αν και θέλουμε να τις
επαναδιαπραγματευθούμε». Το τρίτο σκέλος είναι ότι «αναγνωρίζουμε το χρέος αλλά θέλουμε να ελέγξουμε το πώς δημιουργήθηκε και να το διαπραγματευθούμε».
Αντιθέτως, ως τέταρτο άξονα ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια «πρόκειται για e-mail προθέσεων που δεν δεσμεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση». Πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί αν τυχόν παραβιάζουν με τους όρους τους αρχές.
«Θα ζητήσουμε χρόνο»
Ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Economist, επισήμανε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα ζητήσει χρόνο ουτως ώστε να διαπραγματευθεί τα τέσσερα παραπάνω πεδία.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι αν υπάρξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές τότε δεν θα υπάρξει αξιολόγηση όπως τη ξέρουμε η κυβέρνηση θα ζητήσει χρόνο για να προωθήσει τις θέσεις της.
Αναφορικά με το τι έγινε στην Ελλάδα στα χρόνια του μνημονίου ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι χρήζει έρευνας με τη συνδρομή των επισήμων θεσμών της Ε.Ε. και ίσως ζητηθεί και η γνώμη του Ευρωκοινοβουλίου. Υπάρχει θέμα απροσδιοριστίας είπε, υπάρχει θέμα τι αποτελεί πραγματική υποχρέωση και τι όχι. Ερωτηθείς για τη θέση της Γερμανίας είπε ότι οι «συνομιλητές μας είναι η ΕΕ και η ΕΚΤ, σεβόμαστε ωστόσο και τα κράτη μέλη» πρόσθετοι ότι «από τις συζητήσεις που κάνουμε δεν έχουν φανεί πιέσεις». Συμπλήρωσε ότι «δεν πιστεύουμε στην καταστροφολογία και σε αμοιβαίους εκβιασμού, πιστεύουμε στο δρόμο του διαλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου