Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος: Ιστορική αδικία η άνιση κατανομή ευθυνών μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ιστορική αδικία χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος την άνιση κατανομή των ευθυνών μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι τα δύο κόμματα έχουν ίση ευθύνη για όσα συνέβησαν στη χώρα.
Για οικειοποίηση έργου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ για οικειοποίηση έργου, καθώς εμφανίζεται όπως δήλωσε να έχει πετύχει εκείνη όσα πέτυχε το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στο ότι το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ το δημιούργησαν οι επιλογές της περιόδου 2010-2011, που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στο κόμμα, ενώ χαρακτήρισε έμμεσα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου υπονομευτή της παράταξης. Ακόμη, εξέφρασε την απορία του για την μνημονιακή όπως είπε πορεία αντιμνημονιακών δυνάμεων που επιδιώκουν παράταση του μνημονίου, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκλειστεί από την αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Η χώρα δεν πρέπει να αποκλειστεί από την αγορά ομολόγων

Αναφερόμενος στην επικείμενη απόφαση της ΕΚΤ για αγορά κρατικών ομολόγων μελών της ευρωζώνης ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκλειστεί από την αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Πρόσθεσε δε ότι οι λόγοι μιας πιθανής τέτοιας συζήτησης μπορεί να οφείλονται στο ότι κάποιοι θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται σε μια ενδιάμεση κατάσταση.
Επεσήμανε ωστόσο ότι οι αποφάσεις αυτές δεν λαμβάνονται εφάπαξ καθώς και ότι η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει μόνο 35 δισ. ελληνικών ομολόγων, όσα, δηλαδή, έχουν μείνει σε χέρια ιδιωτών μετά το PSI, ενώ απέδωσε το όποιο σχετικό πρόβλημα στην πολιτική αβεβαιότητα και στην άρνηση αναγνώρισης της συνέχειας του κράτους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου