Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΔΝΤ: Η Αθήνα θα καταβάλει κανονικά την επόμενη δόση δεν ζήτησε παράταση

Δεν τέθηκε θέμα παράτασης της καταβολής της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ από την ελληνική πλευρά, κατά τη διάρκεια τηςτηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός
ΑλέξηςΤσίπρας με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Αυτό επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο εκπρόσωπος του Ταμείου Γ. Μάρεϊ κατά την τακτική ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον επαλαμβάνοντας πάντως ότι καθυστερημένη καταβολή δόσης συνιστά για το ταμείο το τέλος της χρηματοδότησης.
«Δεν έχω γνώση» τέτοιου αιτήματος, ανέφερε ο Μάρεϊ ερωτηθείς αν ζητήθηκε από ελληνικής πλευράς παράταση για την πληρωμή της δόσης προς το Ταμείο. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου ο έλληνας πρωθυπουργός και η διευθύντρια του ΔΝΤ είχαν μια «εποικοδομητική συνομιλία», με αντικείμενο τις τεχνικές διαβουλεύσεις που εκτυλίσσονται στην Αθήνα μεταξύ κλιμακίων των πιστωτών και της κυβέρνησης.
 Ο κ. Μάρεϊ τόνισε πως τα κλιμάκια του ΔΝΤ βρίσκονται στην Αθήνα και συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.
«Η Ελλάδα έχει δημοσίως εκφράσει την βούληση της να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι οι αποπληρωμές του Μαρτίου έγιναν κανονικά.
Εξήγησε δε ότι με βάση την πάγια πολιτική του Ταμείου, εάν μια χώρα δεν αποπληρώσει εγκαίρως μία δόση, τότε σταματά και η χρηματοδότησή της.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ταμείου διέψευσε πληροφορίες που είχε μεταδώσει το πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με τις οποίες στελέχη του ΔΝΤ φέρονται ότι χαρακτήρισαν την Ελλάδα ως τον λιγότερο συνεργάσιμο δανειολήπτη στην ιστορία του Ταμείου.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου