Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Το μυστικό έγγραφο στο γραφείο του Τσίπρα

Αποσπάσματα από ανεπίσημο έγγραφο εσωτερικής ενημέρωσηςτο οποίο προέρχεται από το γραφείο του έλληνα πρωθυπουργούαποκαλύπτει ο γνωστός δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4 Paul Mason.
To συγκεκριμένο έγγραφο κάνει λόγο για «μνημονιακή αδράνεια» (memorandum inertia), ενώ εκφράζει
παράπονα για το ότι οιδιαπραγματευτές του Eurogroup προσπαθούσαν συνεχώς να ξηλώσουν την συμφωνία που υπέγραψε ο Βαρουφάκης στις 20 Φεβρουαρίου.
Ακόμη, σύμφωνα με τον Mason, το έγγραφο αναφέρει ότι υπάρχει διαφορά θέσεων ανάμεσα στους θεσμούς: «Δεν υπάρχει συμφωνία στα βασικά θέματα τις διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Κομισιόν και την ΕΚΤ από την μία μεριά και το ΔΝΤ από την άλλη. Για αυτόν τον λόγο σχεδιάζουν να συντάξουν ένα εσωτερικό έγγραφο στο οποίο θα αναφέρονται τα κοινά σημεία και οι διαφορές».
Σύμφωνα με το έγγραφο, η ΕΚΤ βρίσκεται σε δυσαρμονία με την Κομισιόν για το πλαίσιο των συζητήσεων -δηλαδή, θέλει το παλιό πρόγραμμα διάσωσης και όχι την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ως βάση. Ακόμη, ισχυρίζεται ότι η Κομισιόν είναι ανοιχτή στο μπει ένα τέλος στην κατάσχεση των κατοικιών και «δεν θεωρεί ότι οι μαζικές απολύσεις είναι ζήτημα».

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου