Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας δεν παραπλανήθηκε, παραπλάνησε το λαό και το κόμμα του

Εντονότατη κριτική με σκληρές κουβέντες κατά του Αλέξη Τσίπραεπεφύλαξε μια ημέρα μετά την τηλεοπτική του συνέντευξη, οΕυάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, παρά τη στροφή που διαφαίνεται ότι θα κάνει η κυβέρνηση «η χώρα έχει υποστεί ανεπανόρθωτη
βλάβη» και εκτίμησε ότι, όχι μόνο δεν έχουμε «προοπτική εξόδου», αλλά αντίθετα «τη μαύρη προοπτική παραμονής στο μνημόνιο».
Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε τις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού περί περιπλάνησης σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις Ντάισεμπλουμ και Γιούνκερ για τη χρηματοδότηση της χώρας.
«Δεν παραπλανήθηκε ο Πρωθυπουργός. Παραπλάνησε αντίθετα και προεκλογικά και μετεκλογικά το κόμμα του και τον λαό» αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος.
Κατηγόρησε ευθέως τον Πρωθυπουργό ότι επιτίθεται διαρκώς, όχι μόνο στην εξωτερική τρόικα, αλλά και στην τρόικα του εσωτερικού, για να κρύψει τη δική του ανευθυνότητα και εξαπάτηση και υπενθύμισε ότι ήταν εκείνος που έστειλε επιστολή στους σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρώπης να στηρίξουν την νελληνική κυβέρνηση.
Στο σημείο μάλιστα αυτό καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι επιχειρεί εισοδισμό
στα κόμματα της αντιπολίτευσης: «Ο Πρωθυπουργός καταγγέλλει ότι τον υπονομεύει ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ, αλλά την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί ερήμην του, τον Κώστα Καραμανλή, ενώ έχει προσχωρήσει και στην γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος» ανέφερε.
Ειδικά για τη προοπτική αυτή,  ο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος.
«Προφανώς ο κ. Τσίπρας έχει ξεχάσει τις Κάννες» δήλωσε και υποστήριξε ότι το ερώτημα δε θα το βάλει ο ίδιος, αλλά οι ευρωπαίοι και θα είναι η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη ή επιστροφή στη δραχμή.
«Εκτός, και αν -πρόσθεσε- ο Πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του τη λογική του Πόντιου Πιλάτου» Ακόμα και έτσι όμως, σημείωσε, η χώρα δε θα υπάρξει, θα καταστραφεί.
Επαναλαμβάνοντας τη θεωρία του ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή ρήξης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να προσχωρήσει στην πολιτική που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ λοιδορούσε.
Αναφέρθηκε τέλος και στην υποβάθμιση του Γιάνη Βαρουφάκη, χρεώνοντας στον Αλέξη Τσίπρα ότι τις κατευθυντήριες εντολές τις έδινε ο ίδιος, όπως άλλωστε και τη δημιουργική ασάφεια που ήταν, είπε, επινόηση του Πρωθυπουργού.
«Η σιωπή του κ. Βενιζέλου για τα ραδιοτηλεοπτικά είναι μνημόνιο πίστης στη διαπλοκή» απάντησε ο Νίκος Βούτσης.
Ο υπουργός Εσωτερικών επέκρινε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διότι το μοναδικό του μέλημα ήταν να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή δεν έχει σκύψει το κεφάλι.
«Αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να μείνει» επέμεινε παρά, όπως είπε, τις προσπάθειες υπονόμευσης του «κοινού γραφείου τύπου του καρτέλ της ενημέρωσης» κατά των στελεχών της κυβέρνησης.
Και με αφορμή την άποψη αυτή προσέφερε πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών.
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν ποντάρει στους μισθούς και τις συντάξεις, για να προχωρήσει η χώρα. «Μας ενδιαφέρει να πάμε πιο μακριά, μας ενδιαφέρει η παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας» τόνισε και προτάσσοντας τη γενναία απομείωση του χρέους κάτω από το μισό μέσα στο καλοκαίρι, διαμήνυσε προς την αντιπολίτευση ότι εκείνη θα είναι τελικά η παρένθεση στην πρόσφατη ιστορία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου