Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Τι σημαίνουν οι παρεμβάσεις του Γ. Παπανδρέου και με ποιους συνομιλεί απο το ΠΑΣΟΚ

Η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου πως δέχεται εισηγήσεις να αναλάβει πρωτοβουλία για την επανένωση του κεντροαριστερού χώρου, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ούτε φυσικά η πρωτοβουλία του να
συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επιδιώκει την επαναφορά στο κάδρο της επικαιρότητας που επειδή δεν είναι εντός της βουλής γιατί απέτυχε να εκλεγεί το κόμμα του στις εκλογές, θέλει να παίξει τώρα με άλλον τρόπο έναν ρόλο που θα του εξασφαλίζει ευχέρεια κινήσεων.
Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με πολιτικούς όχι μόνο από το χώρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από άλλους όπως για παράδειγμα με τον κ. Φ. Κουβέλη με τον οποίο έχει συναντηθεί στο παρελθόν. Ταυτόχρονα, στελέχη του όπως οι κ.κ. Σαχινίδης, Καρχιμάκης, Μωραϊτης , συνομιλούν με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και έγιναν τώρα υπουργοί.
Ο κ. Μωραϊτης διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος πιστεύει σε έναν άλλον ρόλο του κ. Παπανδρέου για την επανένωση του χώρου. Επίσης ο ίδιος έχει επικοινωνία με τον Ανδρέα Λοβέρδο καθώς από το κόμμα του Γ. Παπανδρέου, θέλουν να έχουν επαφή με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που μετέχει στην εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο έτσι ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ότι στοιχείο εξετάζεται για το μνημόνιο.
Παρόμοιες επαφές υπάρχουν και με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚογενεί χώρου. Ο Μιχάλης Καρχιμάκης διατηρεί ανοικτή επικοινωνία όχι τώρα βέβαια αλλά από παλαιά με τον υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Σε όλο αυτό το πλέγμα εντάσσονται και άλλες παρόμοιες επαφές ανάμεσα στους δύο χώρους που παρασκηνιακά γίνονται προσπάθειες μήπως και τα ξανά βρούνε.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Βενιζέλο είναι σφόδρα ενοχλημένη με όλα αυτά που γίνονται παρασκηνιακά και διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως πρόκειται κινήσεις που δεν οδηγούν πουθενά.
Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά που δεν κρύβει την επιθυμία της να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας μετά την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου από την ηγεσία, αναφέρει ότι η ίδια δεν έχει συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου από τις εκλογές και μετά αντίθετα απ ότι άλλα στελέχη κάνουν. Πιστεύει στην επανένωση του χώρου, θεωρεί ότι η κεντροαριστερά δεν έχει τελειώσει στην Ελλάδα και πως πρέπει να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων της χώρας ανάμεσα στην αντιπολίτευση και τη κυβέρνηση.
Άλλοι πάντως λένε , πως η κ. Φώφη Γεννηματά διατηρεί επαφές με στελέχη του κόμματος του κ. Παπανδρέου φέρνοντας παράδειγμα τις επισκέψεις της στην Αχαϊα σε στελέχη της νεολαίας του κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου.


e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου