Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Γκάμπριελ σε Τσίπρα: Να δεσμευτούν πανευρωπαϊκά οι λογαριασμοί πλουσίων ελλήνων φοροφυγάδων

O πρόεδρος του SPD και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Σίγκμαρ Γκάμπριελl, πρότεινε τη δέσμευση, πανευρωπαϊκά, των λογαριασμών όσων πλούσιων Ελλήνων χρωστούν φόρους στο ελληνικό κράτος,
μεταδίδει η Rheinische Post.
«Προσφερθήκαμε, στον κ. Τσίπρα, να παγώσουμε τους λογαριασμούς των ευκατάστατων Ελλήνων πολιτών που χρωστούν φόρους στην πατρίδα τους. Η προσφορά εξακολουθεί να ισχύει, αλλά θα πρέπει πρώτα να δραστηριοποιηθούν οι ίδιες οι ελληνικές αρχές προς αυτό το στόχο», ανέφερε ο Γκάμπριελ στην εφημερίδα.
Πέρα από αυτό, πρόσθεσε, η Ε.Ε. είναι πρόθυμη να βοηθήσει με προσωπικό στην αναδόμηση του ελληνικού κράτους ή να χρησιμοποιήσει επενδυτικά εργαλεία από το σχέδιο Γιούνκερ ειδικά για την Ελλάδα. «Αλλά αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να σταματήσουν τα παιχνιδάκια, που εδώ και κάποιες βδομάδες παίζει η ελληνική κυβέρνηση».
Προϋπόθεση για τη βοήθεια είναι η Αθήνα να αποδεχτεί τις ως τώρα συναφθείσες συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά στις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Μόσχας ο κ. Γκάμπριελ δεν ανησυχεί καθόλου: «Δεν μπορώ να φανταστώ – ακόμα κι αν προσπαθήσω – ότι υπάρχει κανείς στην Αθήνα που σκέφτεται στα σοβαρά να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη και να ριχτεί στην αγκαλιά της Μόσχας».
Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου