Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Λαφαζάνης: Βατερλώ η υποχώρηση στους εκβιασμούς των θεσμών και του γερμανικού κατεστημένου

Ανυποχώρητη στις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις της πρέπει να είναι η κυβέρνηση, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας ότι αυτές δεν πρέπει να ακυρωθούν από καμία συμφωνία.«Η υποχώρηση στους άθλιους εκβιασμούς των θεσμών και του γερμανικού κατεστημένου θα
ισοδυναμούσε με Βατερλώ για την κυβέρνηση και τον τόπο», δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά». Η κυβέρνηση είτε θα είναι των μεγάλων τομών και προοδευτικών ανατροπών, ή δεν θα έχει μέλλον, τόνισε ακόμη ο κ. Λαφαζάνης.
Στο ερώτημα «ρήξη, ή συμβιβασμός» απάντησε ότι καμία συμφωνία και κανένας συμβιβασμός δεν πρέπει να ακυρώσει, να αλλοιώσει και να βάλει στο «ψυγείο» τις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η οποία τώρα οφείλει να προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων της.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις δεσμεύσεις της, όχι για λόγους ενδοκομματικής πίεσης -όπως λέει- αλλά γιατί μια τέτοια υποχώρηση θα αντιπροσώπευε ένα πραγματικό «Βατερλώ» για την ίδια και κυρίως για τον τόπο.
Ακόμη τόνισε ότι οι θεσμοί και το γερμανικό κατεστημένο αντιμετωπίζουν με δογματική προκατάληψη την κυβέρνηση και ως μισο-αποικία τη χώρα. «Δεν τους ενδιαφέρει τόσο το περιεχόμενο των προτάσεών μας, αλλά ότι προέρχονται από μια κυβέρνηση με κορμό τη ριζοσπαστική Αριστερά, που επιδιώκει την ανεξάρτητη και προοδευτική πορεία της χώρας. Αυτό τους ενοχλεί μέχρι υστερίας», τόνισε.
Σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα εάν δεν επιτευχθεί ένας «έντιμος συμβιβασμός», τονίζει ότι το εκλογικό σώμα έδωσε πρόσφατα σαφή εντολή ριζοσπαστικής ανατροπής και αυτή η λαϊκή πλειοψηφία διευρύνεται συνεχώς.
Για τις ιδιωτικοποιήσεις, επανέλαβε ότι αυτές των στρατηγικών επιχειρήσεων και ακινήτων «φιλέτων» δεν πρόκειται να γίνουν.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου