Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Κυριάκος Πιερρακάκης - Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέλεξε να ακολουθήσει την κληρονομιά του 1897 και του 1922 και επένδυσε σε ένα νέο εθνικό διχασμό.

Το ΝΑΙ δεν είναι απλά ΝΑΙ στο Ευρώ και ΝΑΙ στην Ευρώπη.
Είναι ΝΑΙ στη Δημοκρατία.

Αυτό παίζεται σε αυτό το κίβδηλο δημοψήφισμα, με το ψευδές ερώτημα, με τα παραποιημένα ψηφοδέλτια και με τη χώρα επισήμως να χρεοκοπεί τις επόμενες ώρες, τις εισαγωγές να παγώνουν και με
τις τράπεζές κλειστές. Ακόμα και με ΝΑΙ, η χώρα θα έχει σημαντική ύφεση για το 2015, η ανεργία θα αυξηθεί, θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να αποσυρθούν τα capital controls. Ναι, υπάρχει φτώχεια. Αλλά με ενα όχι αυτή η φτώχεια θα πολλαπλασιαστεί, διαλύοντας την όποια άμεση προοπτική της χώρας. Με μόνο στόχο την πόλωση του Ελληνικού λαού και την εμπέδωση της εξουσίας του Αλέξη Τσίπρα σε ένα αντιδυτικό καθεστώς, η δημοκρατική ευαισθησία του οποίου φαίνεται και μόνο απο τις λεπτομέρειες του δημοψηφίσματος καθαυτές, διακρίνεται και μόνο από την εικόνα των τελευταίων ημερών στους δρόμους και στο Κοινοβούλιο.

Οι φίλοι μου γνωρίζουν ότι σπάνια εκφράζομαι πολωτικά. Αλλα εδώ είναι απολύτως σαφές: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέλεξε να ακολουθήσει την κληρονομιά του 1897 και του 1922, να γίνει ένα τραγικό πρόσωπο της ιστορίας. Βρήκε έμπνευση στο Δηλιγιάννη και τον Γούναρη, επένδυσε σε ένα νέο εθνικό διχασμό. Δεν μπορούμε να του επιτρέψουμε να συνεχίσει. Η ευθύνη είναι πάνω μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου