Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Φώφη: Ο Τσίπρας δεν είναι το νέο, είναι το τέλος του παλιού

Την ανάγκη της συνεννόησης για την επομένη των εκλογών, τονίζει σε νέα συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά. 
«Το Διακύβευμα είναι να βγει η χώρα από την κρίση», τονίζει η κυρία Γεννηματά στη συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα και προσθέτει «Το αν μετά τις εκλογές, με την ψήφο του Ελληνικού λαού, θα μπορέσει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση
της ευρύτατης δυνατής πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων (...). Η Ελλάδα έπεσε πλαγιομετωπικά στον τοίχο της καταστροφής και είναι πολυτραυματίας. Έχει ανάγκη από συνεννόηση, συναινέσεις, σχέδιο και σκληρή δουλειά». 
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές δεν χρειάζονταν και ότι θα μπορούσε να είχε σχηματιστεί από την προηγούμενη βουλή, κυβέρνηση ευρύτατης πλειοψηφίας με την στήριξη των κομμάτων της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε επίμονα και επέλεξε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, την ώρα που χρειαζόταν σταθερή κυβέρνηση άμεσης δράσης, νομίζοντας ότι έτσι θα λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα», τονίζει η κυρία Γεννηματά. 
Αναφερόμενη στο διαχωρισμό «Μνημονιακοί-Αντιμνημονιακοί» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι πάνω στην αντιμνημονιακή ατζέντα που διαμορφώθηκε αρχικά με ευθύνη της ΝΔ, για μικροκομματικούς λόγους, «ο κ.Τσίπρας οικοδόμησε τον ψευδεπίγραφο διαχωρισμό «μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί», αποθέωσε το πολιτικό τυχοδιωκτισμό, τη δημαγωγία και το  λαϊκισμό. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην  ιστορία του τόπου». Και προσέθεσε: «Ο κ. Τσίπρας αφού αποκόμισε τεράστια προσωπικά και κομματικά πολιτικά οφέλη, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το  τέρας που ο ίδιος δημιούργησε. Τώρα πλέον που τα παραμύθια τελείωσαν, δυστυχώς με τεράστιο κόστος, όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτός ο διαχωρισμός δεν ισχύει και δεν ίσχυε ποτέ. Οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές ήταν και είναι ανάμεσα στη πρόοδο και την συντήρηση, ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα, ανάμεσα στη θέληση και την δυνατότητα να εφαρμόσεις ένα προοδευτικό ρεαλιστικό εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και την ανικανότητα, τον λαϊκισμό και τις ιδεοληψίες. 
Η κυρία Γεννηματά εκτιμά ότι περίπτωση αυτοδυναμίας κάποιου κόμματος δεν υπάρχει τονίζοντας ότι «η βασική προεκλογική και επικοινωνιακή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει», ενώ σχολιάζει ότι «οι καθαρές εντολές και οι αυτοδυναμίες ανήκουν πια στο παρελθόν. Αν ο κ. Τσίπρας όμως ψάχνει άλλοθι για να δραπετεύσει δεν θα το βρει, ούτε από εμάς ούτε πολύ περισσότερο από τον ελληνικό λαό. Μια νέα προσφυγή στις κάλπες, εξαιτίας του, θα είναι ολέθρια για τον τόπο. Τα περί παλαιού συστήματος είναι ένα  νέο τέχνασμα για  την συσπείρωση του εναπομείναντος τμήματος του κόμματος του». 
Οσον αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά: «Οι πολίτες με τη ψήφο τους θα επιβάλλουν την αναγκαία συνεννόηση. Η δική μας ισχυρή παρουσία στην επόμενη Βουλή θα  λειτουργήσει καταλυτικά ώστε να υπάρξουν προϋποθέσεις της αναγκαίας εθνικής συνεννόησης». 
Τέλος, η κυρία Γεννηματά σηκώνοντας το γάντι που της  πέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί βαριδίων, απαντά: «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι το νέο. Είναι το τέλος του παλιού. Τσίπρας και Μειμαράκης  βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα. Επιμένουν σε έναν φθαρμένο δικομματισμό.  Ο κ Τσίπρας μίλησε για βαρίδια και μας ζήτησε πιστοποιητικό αριστεροφροσύνης  Του απαντάμε. Τα πιστοποιητικά φρονημάτων ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς τα καταργήσαμε. Και σε μας να προσέχει όταν απευθύνεται. Έξαλλου μας έχει απαλλάξει από τα τελευταία βαρίδια. Τα έχει  πάρει όλα στο κόμμα του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου