Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΝΔ: Διαφωνούν για αντίτιμο και κάλπες

Σε πολλά ζητήματα δεν υπήρξε συμφωνία μετά από έξι ώρες που συνεδρίαζε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
Τα μεγαλύτερα εμπόδια εντοπίζονται στο ποιοι θα ψηφίσουν και αν τα νέα μέλη θα έχουν το ίδιο αντίτιμο (2 ευρώ) με όσα είναι ήδη εγγεγραμμένα.

Σύμφωνα με το real.gr, η πλευρά Μεϊμαράκη ζήτησε να είναι αυξημένη, μάλιστα ένα μέλος πρότεινε να πληρώσουν 20 ευρώ, οι εκπρόσωποι των τριών άλλων υποψηφίων επέμειναν στην άποψη ότι το αντίτιμο θα πρέπει να είναι ίδιο για όλους. Επίσης, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή για τις κάλπες και τα εκλογικά κέντρα.
Αντίθετα, συμφώνησαν οι χώροι που θα γίνουν εκλογικά κέντρα θα ειναι κομματικές οργανώσεις αλλά και δημόσιοι χώροι, εύκολα προσβάσιμοι για όλες τις ηλικίες.
Για τα εκλογικά κέντρα και τμήματα εκφράστηκαν δύο απόψεις και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του Απόστολου Τζιτζικώστα, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη ζήτησαν να ισχύσουν όσα γίνει το 2009, δηλαδή 1500 κάλπες σε 1050 κέντρα κάτι με το οποίο διαφώνησε ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος πρότεινε μια ενδιάμεση λύση με μείωση κατά 20% σε σχέση με το 2009, δηλαδή 1250 κάλπες και 900 εκλογικά κέντρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Α. Παπαμιμίκος κάλεσε τους εκπροσώπους των υποψηφίων μέχρι αύριο να βρουν κοινή συνισταμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου