Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Εσωκομματικές ζυμώσεις πριν το συνέδριο του Ποταμιού

Με τη συμμετοχή 70 στελεχών από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία διεξήχθη η 2η προσυνεδριακή περιφερειακή συνάντηση στα Γιάννενα το πρωί της Κυριακής. Παρουσία του επικεφαλής του Κινήματος, τα 70 στελέχη υπέβαλαν τις προτάσεις τους για τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στην οργανωτική δομή και τη λειτουργία των τοπικών ομάδων. Παράλληλα αναπτύχθηκε ένας ευρύς προβληματισμός για την πολιτική
κατάσταση της χώρας και τη δράση που πρέπει να αναπτύξει το Ποτάμι για να αποτρέψει την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.
Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν:
– Να συγκρουστούμε μετωπικά με αυτούς που διακινούν τη λάσπη για το Ποτάμι.
– Να δείχνουν μεγαλύτερη προθυμία οι βουλευτές για ερωτήσεις και επερωτήσεις σε τοπικά ζητήματα.
– Να ανοίξουμε περιφερειακά γραφεία ή και τοπικά αλλά μόνο αν έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους οι εθελοντές.
– Να αποκτήσουμε κώδικα δεοντολογίας κυρίως για τη συμπεριφορά των μελών στα social media.
– Να τροποποιηθεί το καταστατικό ώστε να υπάρχουν μέλη και όχι εθελοντές.
– Να αναδιοργανωθεί το οργανωτικό σε κεντρικό επίπεδο.
– Στη Βουλή, εκτός από την αντιπολίτευσή μας, να έχουμε διακριτές γραμμές απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
– Να δείξουμε ότι θέλουμε να διοικήσουμε και όχι απλώς να βοηθήσουμε κάποιο άλλο κόμμα στη διοίκηση.
– Να συμμετέχουν στο συνέδριο οι άνθρωποι που μαζί τους δώσαμε τη μάχη των εκλογών αλλά όχι σε ξεχωριστά σχήματα.
Ο επικεφαλής από την πλευρά του κλείνοντας την περιφερειακή συνάντηση δέχτηκε ότι υπάρχουν πολλές αδυναμίες σε κεντρικό επίπεδο για την οργάνωση και τον συντονισμό των εθελοντών και τόνισε ότι το συνέδριο είναι η αφορμή ώστε να περάσουμε σε μία αποτελεσματική οργανωτική δομή με νέα πρόσωπα αλλά πιθανόν και νέα όργανα. «Όλοι εμείς» όπως χαρακτηριστικά είπε «το βράδυ πρέπει να ανακαινίζουμε το σπίτι μας, το Ποτάμι, και το πρωί να δίνουμε την πολιτική μάχη για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε στην κοινωνία και στην οικονομία».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο εκλογής των συνέδρων που θα πρέπει να είναι με καθολικές ψηφοφορίες στις τοπικές ομάδες εθελοντών, στους τομείς πολιτικής, στις κοινότητες και στην επιτροπή διαλόγου με μια αναλογία ένα προς τρία (1/3). «Θεωρούμε δεδομένο» όπως είπε, «ότι συνέδρους εκλέγουν μόνο τα μέλη του κινήματος ή όσοι θα εγγραφούν μέλη μέχρι τις 8 Νοεμβρίου».
Ειδικά για τις κοινότητες είπε ότι «σε αυτό το συνέδριο θα έχουμε ελάχιστους εκπροσώπους κοινοτήτων αλλά θα επιμείνουμε γιατί είναι πραγματικά καινοτόμα επιλογή ένα κόμμα να δίνει τη δυνατότητα σε κοινότητες νέων, σε επιστημονικές κοινότητες, σε κοινότητες οικολόγων, να οργανώνονται στο Ποτάμι παράλληλα με τις άλλες δύο μορφές οργάνωσης που είναι οι ομάδες εθελοντών και οι τομείς πολιτικής».
Στο συνέδριο του Ποταμιού θα συμμετέχουν όλες οι ζωντανές δυνάμεις του κινήματος και όλοι αυτοί που μας στήριξαν αποφασιστικά στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Γι’ αυτόν τον σκοπό έχει προβλεφθεί εάν κάποιοι από όλους δεν εκλεγούν στο συνέδριο να μπορούν να μετέχουν με το 20% που ο επικεφαλής έχει ζητήσει να μπορεί να ορίσει ως αριστίνδην μέλη.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου