Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Καταψηφίζει και το Ποτάμι τα υφεσιακά μέτρα του πολυνομοσχεδίου

Μετά τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που το ξεκαθάρισαν από την Κυριακή, το Ποτάμι ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι προτίθεται να καταψηφίσει τα υφεσιακά μέτρα του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και ειδικά όσα
αφορούν την αυστηροποίηση των 100 δόσεων και την κατάργηση της εκχώρησης στο κράτος των ανείσπρακτων ενοικίων. Στον αντίποδα, δηλώνει ότι θα στηρίξει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
"Με την κατάθεση του πρώτου εφαρμοστικού νόμου του μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι πολίτες αρχίζουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό σε φόρους και περικοπές. Δυστυχώς είμαστε μόνο στην αρχή. Το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή στηλίτευσε την ολιγωρία του κ. Τσίπρα και τους ερασιτεχνισμούς στη διαπραγμάτευση που φούσκωσαν υπέρογκα τον λογαριασμό", αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και προσθέτει: 
"Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ οι παλινωδίες του τον οδηγούν σήμερα στο να παίρνει πίσω ακόμη και ρυθμίσεις που θεσμοθετήθηκαν τους προηγούμενους εφτά μήνες.Η ρύθμιση των 100 δόσεων και η εκχώρηση ενοικίων στην εφορία είναι τα τελευταία θύματα της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Βουλή- ουσιαστικά δίχως καμία δημόσια διαβούλευση- δε δίνει λύσεις αλλά περιπλέκει τα προβλήματα. Το Ποτάμι θα ζητήσει αυστηρές ποινές για τη φοροδιαφυγή, μεταρρυθμίσεις στην οικονομία αλλά δε θα στηρίξει τα υφεσιακά μέτρα που προωθούν οι υπουργοί της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου