Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ο Βενιζέλος προειδοποιεί την κυβέρνηση για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Υπέρ της διεκδίκησης των μαρμάρων του Παρθενώνα τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλώντας τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να αποφύγει ιδεοληψίες που θα επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στα ελληνικά
αιτήματα.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της έχει πάει πίσω σε σχέση με ένα χρόνο πριν. 
Οι αναφορές του έγιναν κατά την συζήτηση της κύρωσης ευρωπαικής οδηγίας που αφορά πολιτιστικά αγαθά που έχουν κλαπεί. Σημειώνεται ότι το θέμα με τα μάρμαρα του Παρθενώνα προέκυψε όταν ο κ.Μπαλτάς εξέφρασε επιφυλάξεις για την νομική διεκδίκηση υποστηρίζοντας ότι μπορούμε να χάσουμε το δικαστήριο.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το αίτημα της επιστροφής δεν αφορά ένα τυπικό ζήτημα καθώς πρόκειται για ένα ακρωτηριασμένο πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το οποίο είναι ακρωτηριασμένο και κραυγάζει.
Υποστήριξε ακόμα ότι ένα από τα πεδία  που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είναι και αυτό του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Εξήγησε όμως ότι θα πρέπει να έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση όλων των ένδικων μέσων με την Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου