Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η γυναίκα που δημιουργεί, αυτή θα είναι η WomanTΟC

Κάθε γέννηση, κάθε αρχή, είναι μια στιγμή μοναδική. Δίνοντας λοιπόν σήμερα on line ζωή στο νέο μας site, το WomanTOC, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω το γιατί και πώς φτάσαμε στη δημιουργία του.
Ζούμε σε «καιρούς της φωτιάς». Σε καιρούς που το παράλογο σερβίρεται ως
λογικό, που το ψέμα τρώει την αλήθεια, και το ασήμαντο παίζει στημένο bras de fer με το σημαντικό. Η πολιτική πεθαίνει, κυρίως από αυτούς που ισχυρίζονται ότι την εκπροσωπούν, και η κοινωνία, ζαλισμένη, είναι υποχρεωμένη -από το νόμο της ζωής- να βρει το μέλλον της.
Μακριά από παλιά κλισέ, «παλιούς φεμινισμούς», η WomanTOC είναι εδώ ολόκληρη και όχι σε κομμάτια. Δεν υπάρχει «γυναίκα πεντικιούρ» και «γυναίκα βιβλιοθήκη».
Σε αυτό το παρθενικό ταξίδι του WomanTOC, ενός site γένους θηλυκού, θέλω κατ' αρχήν να μιλήσω προσωπικά. Να επικοινωνήσουμε πάλι μετά από έξι μήνες δικιάς μου ενσυνείδητης σιωπής. Έξι μήνες πριν, ζήσαμε μία από τις πιο ταραγμένες περιόδους της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας, την περίοδο του δημοψηφίσματος και μετά... 
Η απόφαση της σιωπής ήρθε ως αποτέλεσμα της επίθεσης που δέχτηκα, όπως και άλλοι πολλοί, γιατί εξέφραζα με δύναμη την αντίθεσή μου και στο δημοψήφισμα αλλά κυρίως στην κυρίαρχη λογική του «όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, είναι εχθρός μας, εξαφανίστε τον».
Διαβάστε περισσότερα στο Woman TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου