Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ


Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί οι ελληνικές κυβερνησεις, χρειάζονται να πιεστουν, από τους Ευρωπαίους εταίρους, για να εφαρμόσουν μερικά αυτονόητα, όπως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και η ενίσχυση της προστασίας των συνόρων μας, από τις μαζικές και ανεξελεγκτες εισροες μεταναστών και προσφύγων.


Ακόμη περισσότερο, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί όταν δεσμευονται το κρύβουν και δεν το κάνουν.
Ακόμη χειρότερα, δεν μπορω να καταλαβω ,γιατι πρέπει να φθάνουμε στο όριο εξόδου από το Ευρω και την συνθήκη Σενγκεν , για να αποφασίσουμε να κάνουμε αυτά που πρωτίστως εμείς πρέπει να κάνουμε, είτε γιατί αν καθυστερησουμε και άλλο ,θα υποστούμε δυσβαστακτες βλάβες, όπως το ασφαλιστικό, είτε θα βρεθούμε σε τριτοκοσμικες συνθήκες ασφάλειας των πολιτών και των τουριστών,όπως η συνεργασία με την frontex.
Την στάση αυτή κρατούσε, σε μεγάλο βαθμό, η κυβέρνηση του αντιμνημονιακου Σαμαρά , την ακολουθεί συστηματικά η κυβέρνηση του Τσιπρα.
Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ήταν στην 5η αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου ,που έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2014.
Τότε, από το Πεκίνο ο Σαμαράς, εξήγγειλε το sacces story και ανέβαλε λόγω ευρωεκλογών, την μεταρρυθμιση.
Την ίδια περίοδο , που οι μεταναστευτικες και προσφυγικες ροές μεγαλωναν, δεσμευοταν για την πιο στενή συνεργασία με την frontex, κάτι που μέχρι τέλους της θητείας του, δεν έκανε.
Ο Τσιπρας, αφού έφθασε την χώρα στο απόλυτο όριο το Καλοκαίρι, ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, αλλά ανακοίνωσε ταυτόχρονα την αντικατασταση του πολυδιαφημισμενου προγραμματος της Θεσσαλονίκης με το παράλληλο πρόγραμμα.
Παρ 'ότι, του κάνουν αρκετά χατηρια οι εταίροι και δανειστές, γιατί βλέπουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταρρεύσει, αυτός κάνει ότι μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και να θέτει την χώρα σε διαρκή κίνδυνο.
Χαρακτηριστικη περίπτωση , που ξεπερνά τα όρια του ιλαροτραγικου , είναι ο κύριος Απόστολου, που αναγκάστηκε ,μετά από προειδοποιησεις της ΕΕ, ότι θα κόψει μελλοντικές αγροτικές ενισχύσεις και θα επιβάλει μεγάλα πρόστιμα , αν δεν επανακτηθουν, οι παράνομες εθνικές ενισχύσεις 500 περίπου εκ ευρώ, την περίοδο 2008 -2009 των Χατζηγακη -Καραμανλή, να ψηφίσει την σχετική τροπολογία στην βουλή.
Την ίδια ώρα δήλωνε, λες και μιλούσε στο καφενείο, ότι όσο είναι αυτός υπουργός δεν πρόκειται να υλοποιήσει τον νόμο.
Και τώρα, αφού ζήσαμε την άρνηση της κυβέρνησης στην πρώτη θητεία της, να κάνει το οτιδήποτε , για το μεταναστευτικο, αναγκάστηκε στα λόγια να δηλώνει ότι θα δράσει.
Τον Σεπτέμβρη ο Πρωθυπουργός, δεσμεύτηκε στο Συμβούλιο κορυφής και δύο μήνες μετά, το κρύβει και δεν έχει κάνει κάνει τίποτα.
Αφού επι μέρες έλεγε, ότι λένε ψέματα αυτοί που μιλάνε για σχέδιο εξόδου από το Σενγκεν ,τελικά αναγκάστηκε να ανακοινώσει άρον -άρον , την συνεργασία με την frontex.
Τελικά, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, τίποτα δεν μας την ταράζει.
Η χώρα, θα έχει κυβέρνηση τις γιορτές.
Μετά, το συζητάμε.
Τα κόμματα της αντιπολιτευσης, θα περάσουν και αυτά ήρεμες γιορτές.
Μετά βλέπουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου