Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Νομικά θα κινηθεί η ΔΕΗ κατά των "μπαταχτσήδων" καταναλωτών

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η ΔΕΗ κατά των λεγόμενων "μπαταχτσήδων" καταναλωτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το κενό νόμου που υπάρχει και πηγαίνουν σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος, αφήνοντας πίσω ανεξόφλητους λογαριασμούς.
"Υπάρχει δυστυχώς η διαδικασία που κάποιος μπορεί να αλλάξει και πάροχο ανεξάρτητα αν έχει εξοφλήσει το λογαριασμό του στο
ν προηγούμενο. Εμείς έχουμε ζητήσει από την πολιτεία να μην έχει το δικαίωμα κάποιος να αλλάξει πάροχο εφόσον χρωστά στον προηγούμενο" είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM".

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Αδαμίδης, μέχρι τώρα υπήρξε διακοπή 100.000 συνδέσεων σε καταναλωτές, που χρωστούσαν πάνω από 1.000 ευρώ και είχαν 8 μήνες να εξοφλήσουν το λογαριασμό, να προβούν σε διακανονισμό ή να ενταχθούν σε κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ αντίθετα περίπου 5,5 εκατ. πελάτες, στο σύνολο των 7,5 εκατ., είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ.
Ο κ. Αδαμίδης εξήγησε ότι θα υπάρξουν δικαστικές διαδικασίες και ότι η ΔΕΗ κανονικά θα έπρεπε να δεσμεύει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αλλά επιλέγουν να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς τους.
Τόνισε, τέλος, ότι η ΔΕΗ θα μπορούσε να μειώσει και τιμολόγια, αν κατάφερνε να συγκεντρώσει τα χρήματα από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου