Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Οδυσσέας: Ιδρυτικό Συνέδριο της παράταξης από μηδενική βάση

Την ανάγκη να αναστηθεί η σοσιαλδημοκρατία με αρχές και με κανόνες και να μη χαθεί το momentoum ξανα, τόνισε ο βουλευτής Αρκαδίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στην εμφάνιση στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντζούνο.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη πρόταση που
έκανε η Φώφη Γεννηματά για ιδρυτικό συνέδριο και στη θετική αντίδραση που αυτή είχε από στελέχη και υποστηρικτές του κοινωνικού κέντρου στα social media και στη βάση της παράταξης. Μία πρόταση που έγινε και στο προηγούμενο συνέδριο του κόμματος όμως τότε, λόγο μηχανισμών, δε βρήκε την ανάλογη απήχηση.
Ο Αρκάς βουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά πως  «πρέπει να γίνει η τελευταία προσπάθεια του χώρου της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας και όλων όσων ανήκουμε σε αυτόν για να ανασυνταχθούμε και να δυναμώσουμε, ώστε να μην επιτρέψουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να αναβαπτισθεί καταλαμβάνοντας αυτόν τον πολιτικό χώρο» και συνέχισε αναφερόμενος στα όσα ακούγονται γύρω από τη πρόταση αυτή πως «χαίρομαι ιδιαίτερα που – έστω και καθυστερημένα – η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άλλαξε θέσεις από το τελευταίο Συνέδριο και προτείνει να πάμε αποφασιστικά σε μία νέα προσπάθεια. Όμως δεν συμφωνώ με μία “Συνδιάσκεψη κομμάτων και ιερατείων”. Χρειαζόμαστε ένα Ιδρυτικό Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πολίτες που εκφράζονται από το χώρο μας, από μηδενική βάση. Με ανοιχτό διάλογο, με τη συμμετοχή των μελών, των φίλων και της κοινωνίας. Στο Συνέδριο αυτό θα εκλεγούν τα προβλεπόμενα όργανα και ο χώρος μας θα μετασχηματισθεί σε ένα νέο κόμμα, μέσα από μία αξιόπιστη διαδικασία με αξιόπιστο αποτέλεσμα. Δεν έχει καμία αξία να ξαναφτιάξουμε το «μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ» σε νέα εκδοχή.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συνέχισε μάλιστα προτείνοντας να εφαρμοστεί και εδώ το μοντέλο που ακολούθησε ο κ.Ρέντσι στην Ιταλική Κεντροαριστερά. Μετά από το Ιδρυτικό Συνέδριο δηλαδή του νέου κόμματος, να γίνει η εκλογή του επικεφαλής με κανόνες.
Όσον αφορά μία ενδεχόμενη συνδιάσκεψη κορυφής ο Αρκάς πολιτικός ήταν αρνητικός, καθώς υποστήριξε πως  «δεν αποδέχομαι συνδιάσκεψη κορυφής – διεκδικώ την κινητοποίηση των πολιτών. Ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας υπάρχει, και η χώρα μας τον χρειάζεται. Αν αποτύχουμε, δεν θα έχουμε καμία ουσία στο μέλλον και θα αφανιστούμε. Προσωπικά, θα αγωνιστώ για να υπάρχει ο χώρος μας. Είμαι ξεκάθαρος, όπως ήμουν και στο πρόσφατο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, και ας το πλήρωσα: Να κρατήσουμε τις αρχές μας και όχι τα σύμβολα. Η γενιά μας ήταν «πιο ΠΑΣΟΚ» από πολλούς: κρατήσαμε την Παράταξη ζωντανή στα δύσκολα«.
Αναφερόμενος σε προηγούμενος προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν όπως αυτή της «ΕΛΙΑΣ»  αλλά και στο ρόλο που είχε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε πως  «Ο κ.Βενιζέλος έκανε λάθος που δεν στήριξε και δεν συνέχισε την προσπάθεια της «Ελιάς» και δεν πήρε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά από τις ευρωεκλογές. Χάθηκε το momentum, και με την υπονόμευση και την συνακόλουθη διάσπαση, πέσαμε στο 4,68%. Τώρα είναι η τελευταία μας ευκαιρία, και δεν πρέπει να τη χάσουμε ξανά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου