Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Η κυβέρνηση φτύνει τη Βουλή, δεν απαντάει για το Ελληνικό

Η αδικαιολόγητη απουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου από τη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για την αξιοποίηση του Ελληνικού προκάλεσε έκρηξη στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έκρυψε τη
δυσφορία του αλλά μίλησε για «φτύσιμο» της Βουλής από τους υπουργούς της κυβέρνησης. «Είναι η τρίτη φορά που καταθέτω την ερώτηση και δεν έρχεται ο κ. Τσακαλώτος. Η κυβέρνηση είναι εξαφανισμένη από το Κοινοβούλιο» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε στους ίδιους τόνους.
«Η κυβέρνηση φτύνει το Κοινοβούλιο εδώ και οκτώ μήνες. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Θα επανακαταθέσω την ερώτηση μου αλλά εδώ ξεκινούν οι ευθύνες του Προεδρείου της Βουλής . Δεν αρκεί να λέει ο Πρόεδρος της Βουλής ότι οι υπουργοί πρέπει να έρχονται στο Κοινοβούλιο. Πρέπει τα σύσσωμο το Κοινοβούλιο να αντιδράσει συλλογικά απέναντι σε αυτή την κατάσταση» κατέληξε.

"Κοπανατζήδες" οι υπουργοί

Νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης φανερά δυσαρεστημένος συμφώνησε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα καθώςαπό τις 19 επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν προγραμματιστεί σήμερα για συζήτηση, συζητήθηκαν τελικά μόνο οι δύο.
Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεαμαστινός. Ανέφερε ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν είναι προνόμιο των υπουργών αλλά υποχρέωση και αποκάλυψε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έκανε ανασχηματισμούς ένα από τα στοιχεία που λάμβανε υπόψιν ήταν κατά πόσο ήταν συνεπής οι υπουργοί στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε θέσει το ίδιο ζήτημα λίγο πριν την έναρξη της προ ημερησίας συζήτηση για το ασφαλιστικό και ενώ στην Ολομέλεια ήταν εκτός από τον Πρωθυπουργό σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο. Τότε είχε προειδοποιήσει ότι αν συνεχιστεί το ίδιο φαινόμενο το Κοινοβούλιο θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου