Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αποστάσεις Φώφης Γεννηματά από Τσίπρα και Μητσοτάκη

Διακριτές αποστάσεις τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τονΚυριάκο Μητσοτάκη κράτησε η Φώφη Γεννηματά κατά την τοποθέτηση της στη Βουλή.
Στον Πρωθυπουργό άσκησε κριτική για την διαπραγμάτευση αλλά και  την αντιμετώπιση των
προσφυγικών ροών, ενώ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρέωσε ακραία ρητορική λόγω της πίεσης που δέχεται η ΝΔ από την ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών στα δεξιά της.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα  όταν δηλώνει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά.  «Όσο διαπραγματεύεστε ο λογαριασμός ανεβαίνει. Χάνετε χρόνο χωρίς αποτέλεσμα» δήλωσε.
Υποστήριξε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας «βγαίναμε από την κρίση με πρόβλεψη ανάπτυξης στην διετία της τάξης του 6%». Σήμερα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει μέτρα της τάξης των 9 δις που μαζί με τα προηγούμενα θα φτάσουν τα 13 δις. Μέτρα που κάθε άλλο παρά δίκαια είναι. Αντίθετα, δήλωσε,  η χώρα βυθίζεται σε  μεγαλύτερη φτωχοποίηση.
Η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε παραμύθι χωρίς δράκο την κόντρα της κυβέρνησης με το ΔΝΤ. Ενώ τα ίδια χαρακτηριστικά απέδωσε και στα σενάρια περί πολιτικής αποσταθεροποίησης «εκτός και αν το παραμυθάκι αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για το μέλλον» ανέφερε με νόημα.
Σε ότι αφορά το προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει την μπάλα στην αντιμετώπιση του προβλήματος και εξέφρασε την άποψη ότι το Μαξίμου έχει κάνει κουρελόχαρτο την εθνική γραμμή που χάραξαν οι πολιτικοί αρχηγοί στην σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ζήτησε να σταματήσουν οι εικόνες ντροπής στο Ελληνικό και στην Ειδομένη, απαίτησε να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή και εκτίμησε ότι στα νησιά κινδυνεύουν να μετατραπούν ολόκληρα σε χώροι κράτησης.
Τάχθηκε τέλος, μεταξύ των άλλων, υπέρ της  ίδρυσης ενός ευρωπαικού FBI για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

2 σχόλια:

  1. Πες τα χρυσοστομη μηπως νομιζουν οι κουκουλοφοροι των εξαρχειων οτι κυβερνουν τη χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα χρυσοστομη αν νομιζουν οι κουκουλοφοροι των εξαρχειων πρυτανεις των μολοτωφ οτι κυβερνουν τη χωρα ειναι γελασμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή