Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Συνάντηση 200 στελεχών του Ποταμιού την Κυριακή

Συνάντηση 200 στελεχών του Ποταμιού την Κυριακή
Περισσότερα από 200 στελέχη του Ποταμιού απ' όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν την Κυριακή στο Acro για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το Ποτάμι τις προσεχείς εβδομάδες.

Πρόκειται για τη δεύτερη τακτική συνεδρίαση της
Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων του Ποταμιού.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, η οποία θα είναι ανοιχτή σε δημοσιογράφους.
Η Μεγάλη Συνάντηση των αντιπροσώπων είναι μια δομή που αποφασίστηκε στο συνέδριο του Ποταμιού και αποτελείται από μια ομάδα 300 πολιτών αποτελεί τη μικρογραφία του Κινήματός .
Τα μέλη της ΜΕΣΥΑ έχουν εκλεγεί αντιπροσωπεύουν απευθείας τις Τοπικές Ομάδες Εθελοντών, τους Τομείς Πολιτικής, τις Κοινότητες της Επιτροπής Νεολαίας και της Επιτροπής Διαλόγου ενώ λαμβάνουν μέρος οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του Κινήματος.
Αυτό είναι το 70% της ΜΕΣΥΑ. Ένα μικρότερο μέρος (20%) έχει επιλεγεί από τα μέλη της Επιτροπής Αξιοποίησης και Αξιολόγησης Στελεχών (ΕΑΑΣ), για να εκπροσωπούνται όχι μόνο όσο γίνεται περισσότερες γυναίκες, αλλά και νέοι άνθρωποι, καθώς και εκπρόσωποι ευπαθών ομάδων και εκπρόσωποι κοινοτήτων του εξωτερικού.
Τέλος ένα μικρό μέρος της ΜΕΣΥΑ (10%) έχει οριστεί από τον επικεφαλής του Ποταμιού.
«Η συγκρότηση του ανώτερου συλλογικού οργάνου του Κινήματος απευθείας από τους εθελοντές και όχι μέσω «τρίτων» αποτρέπει την γραφειοκρατικοποίηση του Κινήματος», αναφέρει το Ποτάμι.
Η ΜΕΣΥΑ, έχει τον κεντρικό λόγο στις αποφάσεις καθώς εκλέγει τον Γραμματέα Οργανωτικού του Κινήματος και όλες τις κεντρικές ομάδες υποστήριξης, όπως είναι ο Πολιτικός Σχεδιασμός, η Επιτροπή Αξιολόγησης και Αξιοποίησης Στελεχών, η Επιτροπή Δεοντολογίας και η Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης.
Το Σάββατο ο επικεφαλής του Ποταμιού θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στο 4ο τακτικό συνέδριο της Δράσης.
ependisinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου