Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Πυρετώδεις συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ

Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα στη Χαριλάου Τρικούπη ενόψει της Πανελλαδικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί, στο ΣΕΦ, στις 14 και 15 Μάιου.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζουν προκειμένου να συζητήσουν
και να αποφασίσουν για όλα τα ζητήματα που άπτονται της Συνδιάσκεψης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιες καθημερινές συσκέψεις και συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται έως το Σάββατο, όπου ξεκινούν και οι εργασίες. Για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εγκρίνει τα κείμενα που θα πάνε στη Συνδιάσκεψη.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι: Μανώλης Όθωνας (Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ), Θάνος Μωραιτής (Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας), Παναγιώτης Παπαχατζής (αναπ. Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας), Χρήστος Πρωτόπαπας (υπεύθυνος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου), Λάμπρος Παλάντζας (στέλεχος ΠΑΣΟΚ), Βασίλης Δεληγκάρης (μέλος του τομέα Επικοινωνίας), Σωτήρης Μάνεσης (Υπεύθυνος του Τομέα Κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ), Νίκος Βοσδογάνης.
Η συζήτηση είχε να κάνει τόσο με τα επικοινωνιακά ζητήματα για την αποτελεσματική προβολή της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης όσο και με τις θεματικές ενότητες που αναμένεται να αναπτυχθούν εκεί.
Επίσης, συζήτησαν και για τα πρόσωπα που προγραμματίζουν να προσκαλέσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, πρόσκληση αναμένεται να απευθύνουν και σε όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του 2009, την Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει συγκροτηθεί μετά τη συμφωνία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, στο Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όπου Πρόεδρος του είναι η Άννα Διαμαντοπούλου καθώς και σε προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου. 
Τέλος, το παρών θα δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση της νέας Κεντροαριστεράς.
Η συνδιάσκεψη αναμένεται να ξεκινήσει στις έντεκα το πρωί με τις ομιλίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία Γιάννη Τούντα.
Μετά τις ομιλίες το σώμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης θα συνεδριάσει σε οχτώ διαφορετικά workshops, προκειμένου να διαμορφώσει τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης., ενώ για την Κυριακή, προγραμματίζονται πεντάλεπτες απολογιστικές ομιλίες από τα μέλη των workshops.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την δευτερολογία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά.
Οι 8 θεματικές ενότητες είναι : Διακήρυξή, Οικονομία, Κράτος – Αυτοδιοίκηση, Παιδεία, Ευρώπη, Κοινωνικό Κράτος, Πολιτικό Σύστημα και Περιβάλλον – Ποιότητα.
Μάλιστα, έχει ξεκινήσει και η λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ειδικότερα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsymparataxi.gr έχουν ανεβεί όλα τα κείμενα που σχετίζονται με τις 8 θεματικές ενότητες. 

ependisinews.gr
Του Χρήστου Δρούζια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου