Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Βενιζέλος από Θεσσαλονίκη: Το μνημόνιο αυτό είναι χωρίς τέλος, συνεχίζεται επ'άπειρον

Η παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου με τίτλο «Μετασχηματισμοί του κράτους και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Διδάγματα της οικονομικής κρίσης: Η ελληνική περίπτωση», πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο δημαρχείο της
Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για το βιβλίο του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: "Το βιβλίο συμπυκνώνει διδάγματα από την ευρωπαϊκή κρίση, από την οικονομική κρίση της ευρωζώνης με επίκεντρο την Ελλάδα. Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο αδύναμη θέση τώρα που θα διαμορφωθούν νέοι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί".
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι πρέπει να φύγουμε από τη λογική ότι η πιστή εφαρμογή του μνημονίου από μόνη της αρκεί. "Πιστή εφαρμογή ενός μνημονίου που το κατέστησαν αναγκαίο οι πολιτικοί της σημερινής κυβέρνησης, που δεν ήταν αναγκαίο τον Δεκέμβριο του 2014. Το κακό είναι ότι το μνημόνιο αυτό είναι χωρίς τέλος, δεν τελειώνει το 2019, συνεχίζεται επ’άπειρον", είπε και πρόσθεσε: "Πρέπει να πάμε στη λογική ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης για το οποίο κανείς δεν μιλάει σοβαρά και δεν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις".
Ερωτηθείς για τη συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε", ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση μεγαλοποίησε ένα ζήτημα επιτεθέμενη και παραβιάζοντας το σύνταγμα και ότι δημιουργεί μια αντίληψη η οποία είναι βαθιά αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και προσπαθεί να οικοδομήσει μια αισθητική του δημοσίου λόγου και του δημοσίου βίου η οποία δεν είναι αποδεκτή από αυτό που λέμε αξίες μιας ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου