Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μπουτάρης: Οι δήμοι της Θεσσαλονίκης να αναλάβουν ουσιαστικό ρόλο στη διοίκηση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης

«Η κατάσταση στον ΟΑΣΘ, παρά τις καλές προθέσεις, έχει φτάσει σε αδιέξοδο» υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9».
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι δήμοι της Θεσσαλονίκης «θα πρέπει να αναλάβουν ουσιαστικό ρόλο στη διοίκηση των αστικών
συγκοινωνιών της πόλης».
Πρότεινε μάλιστα, τη διεξαγωγή μίας συνάντησης των δημάρχων της Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της διαχείρισης των αστικών συγκοινωνιών. «Τις επόμενες μέρες θα διαμορφώσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και με αυτή θα πάμε στο υπουργείο», σημείωσε.
«Σήμερα έχουμε μόνο τον ΟΑΣΘ και αυτό είναι αίσχος. Η παράκτια συγκοινωνία θα οριστικοποιηθεί μέχρι το 2017, το Μετρό προχωράει. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά δεν μπορούν να είναι στον αέρα πρέπει να έχουν μία ενιαία διαχείριση αφού θα εξυπηρετούν την κίνηση των πολιτών» συνέχισε, υπεραμυνόμενος της πρότασής του για τη συγκρότηση μίας διαδημοτικής συνεργασίας.
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως «μπορεί να ακούγεται κυνικό, οι εργαζόμενοι να λένε πως έχουν ένα δίμηνο να πληρωθούν αλλά σε μία χώρα που οι μισοί έχουν να πληρωθούν 5-7 μήνες, λέω “κάντε λίγο υπομονή βρε παιδιά”».
Τέλος, παραδέχθηκε πως τα λεωφορεία είναι σε κακή κατάσταση, καθώς «από τις εξατμίσεις βγαίνουν σύννεφα μαύρου καπνού και οι οδηγοί δεν είναι οι καλύτεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου