Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Συνάντηση Μιχάλη Καρχιμάκη με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη

Συναντήθηκαν την Τρίτη ο π. υπουργός και βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης στην Περιφέρεια Κρήτης.
Κατά τη συνάντηση συζήτησαν για την αναπτυξιακή πορεία της
Κρήτης, τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της περιφέρειας στην κατεύθυνση αυτή.
Ταυτόχρονα ο κ. Καρχιμάκης του έθεσε μια σειρά από ζητήματα, για τα οποία η περιφέρεια χρειάζεται να δρομολογήσει και να συντονίσει την υλοποίηση τους, με βάση αιτήματα πολιτών και φορέων του νόμου Λασιθίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Καρχιμάκης έθεσε:
– Το θέμα των εγγειοβελτιωτικών έργων στο νόμο Λασιθίου που εντάχθηκαν σε προγράμματα κατά την περίοδο της θητείας του ως υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης και ολοκληρώνονται οι μελέτες τους, να συνεχιστεί η δημοπράτηση και η υλοποίηση τους και με το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα τα φράγματα, Λιθινών, Μπραμιανών, Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας και της λιμνοδεξαμενής Χοχλακίων Σητείας.
– Το θέμα της παρακολούθησης και του συντονισμού της δρομολόγησης των αρδευτικών δικτύων των λιμνοδεξαμενών του οροπεδίου Λασιθίου.
– Το θέμα της αποκατάστασης του παραλιακού δρόμου Πετρα Σητείας, όπου ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι άμεσα θα υπογράψει την σύμβαση αποκατάστασης με βάση την πρόταση του δήμου.
– Το θέμα της ολοκλήρωσης και παράδοσης  στην κυκλοφορία του δρόμου Αυχην Αγκαθιά-Χαμέζι, για το οποίο ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Καρχιμάκη σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδομών για ταχύτερη παράδοση στην κυκλοφορία.
Επίσης έθεσε τα θέματα της βελτίωσης των οδικών δικτύων Χρυσοπηγής -Μπεμπονα του δήμου Σητείας και Σελάκανου Ιεράπετρας.
Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε οτι μετά την υποβολή τεχνικών δελτίων από τους δήμους Σητείας και Ιεράπετρας θα διερευνήσει την χρηματοδότηση για την βελτίωση τους. Ταυτόχρονα ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε τον κ. Καρχιμακη οτι έχει δρομολογήσει πρωτοβουλίες χρηματοδότησης, για παρεμβάσεις  βελτίωσης του οδικού δικτύου εντός ορίων νόμου Λασιθίου, σε σημεία που θεωρούνται ότι δημιουργούν κινδύνους για την οδική ασφάλεια.
Τέλος συμφώνησαν να υπάρχει διαρκής επικοινωνία για ζητήματα και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ανάπτυξη του νόμου Λασιθίου.
Από το γραφείο τύπου

ΑΝΑΤΟΛΗonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου