Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Άρης: Φιλική ήττα από την ΤΣΣΚΑ μέσα σε εκπληκτικό κλίμα

Σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα με σχεδόν 5.000 φιλάθλους, ο Άρης γνώρισε φιλική ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 65-77 , με τον κόσμο να αποθεώνει την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας μπροστά στο κοινό του.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με χαμένες επιθέσεις εκατέρωθεν, όμως ένα δίποντο του Τσαϊρέλη άνοιξε το σκορ 2’ από την έναρξη του παιχνιδιού. 

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ισοφάρισε με 2/2 βολές από τον Χίγκινς, με τους «κίτρινους» να παίρνουν εκ νέου προβάδισμα. Πολλές χαμένες επιθέσεις από τις δύο ομάδες στο πρώτο 5λεπτο, αναγνωριστικό της ανετοιμότητας που υπάρχει, καθώς μιλάμε για αρχές Σεπτεμβρίου. 

Στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου ο Κουρμπάνοβ έδωσε προβάδισμα εκ νέου στην ρωσική ομάδα με 2/2 εύστοχες βολές, όμως στη συνέχεια ο Καββαδάς με όμορφη προσπάθεια στο ποστ, πέτυχε το καλάθι μαζί και τη συμπληρωματική βολή, διαμορφώνοντας το 14-14 που ήταν και το σκορ όπου έκλεισε το δεκάλεπτο.

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά και στη συνέχεια καθώς με 5 σερί πόντους, από Μπάκνερ και Ξανθόπουλο πέρασε μπροστά με 18-16. 

Στο 13’ ο Τεόντοσιτς με ωραία άλευ ουπ πάσα, έδειξε γιατί μέχρι και οι Αμερικάνοι τον αποθέωναν σερβίροντας έτοιμο καλάθι στον Όγκουστιν. Στη συνέχεια ο Άρης έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ παίρνοντας προβάδισμα μέχρι και έξι πόντων. 

Ο Κάμινγκς στο 14’ με ωραία πάσα επίσης άλευ-ουπ έδωσε στον Μπάκνερ ο οποίος κάρφωσε με δύναμη στο καλάθι της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ενώ στη συνέχεια στον αιφνιδιασμό ένα τρίποντο του Μούρτου, έδωσε τον αέρα των έξι πόντων στο σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη, μέσα σε φοβερό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί στο “Nick Galis Hall”. 

Στο 18’ ο Χριάπα μείωσε στους 4 (38-34) για την ΤΣΣΚΑ με τρίποντο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 38-36 υπέρ του Άρη, καθώς ο Τεόντοσιτς αστόχησε- για λίγο!- σε δύσκολο τρίποντο που επιχείρησε στην εκπνοή. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ντεκολό ξεκίνησε με τρίποντο φτάνοντας τους 13 πόντους δίνοντας προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ.

Βράβευση για Μάντη –Καγιαλή και ομάδα αμαξίδίων μπάσκετ του Άρη
Οι «κίτρινοι» στο ημίχρονο του παιχνιδιού, βράβευσαν τους χάλκινους Ολυμπιονίκες μας Δημήτρη Παναγιώτη Μαντή και Παύλο Καγιαλή, οι οποίοι στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Την βράβευση ανέλαβε ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ομάδας απονέμοντάς τους τιμητικές πλακέτες. 

Βράβευση υπήρχε και για την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδια του Άρη, καθώς η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα και ο πρόεδρος του Άρη τους τίμησε.

Στο 23’ ο Τσαιρέλης πήρε τη μπάλα στο ποστ και σχεδόν στην εκπνοή του χρονόμετρου πέταξε με δύσκολο τρόπο την μπάλα βρίσκοντας στόχο δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με 40-39. 

Στο 26’ της αναμέτρησης ο Μπάκνερ κάρφωσε εντυπωσιακά για το 45-45, ενώ στο 29’ Κάμινγκς με ωραίο jump-shoot μείωσε σε 49-53 πριν έρθει έρθει ο Λαζάρεβ με τρίποντο να κάνει το 51-58. 

Ο Τζένκινς με τρίποντο διαμόρφωσε το 54-58 και ο Ντε Κολό στον αιφνιδιασμό δεν κατάφερε να σκοράρει με τρίποντο κλείνοντας έτσι το τρίτο δεκάλεπτο.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε εντυπωσιακά για τον Άρη, καθώς ο Τζένκινς έκλεψε και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό, μειώνοντας ακόμη περισσότερο(56-58).

Η άμυνα του Άρη ήταν εξαιρετική κατά διαστήματα και ενδεικτικό είναι ότι σε επίθεση που εκδήλωνε η ρωσική ομάδα έμεινε με την μπάλα στα χέρια μην μπορώντας να νικήσει ο Τεόντοσιτς το χρονόμετρο. 

Η ΤΣΚΑ έπειτα( στο 35΄του παιχνιδιού)σε εκείνο το σημείο έτρεξε ένα σερί 10-1 με λέυ- απ του Φρίντζον και απέκτησε μία διαφορά 11 πόντων, με τον Άρη να απαντάει με κάρφωμα του Καββαδά που είχε ώρα να φανεί. Ο Τεόντοσιτς στο 38’, έδωσε όμορφη ασίστ στον Όγκουστιν ο οποίος έκανε το 61-70 και στην επόμενη επίθεση της ΤΣΣΚΑ, ο Ντε Κολό διεύρυνε σε διψήφιο αριθμό την διαφορά με δίποντο (61-72).

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ο Ξανθόπουλος με τρίποντο μείωσε σε 65-77 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Οι φίλαθλοι αποθέωσαν την ομάδα που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήτανε σοβαρή και έπαιξε στα ίσα το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα ΤΣΣΚΑ.

Γεμάτη εμφάνιση από τον Μπάκνερ ο οποίος μέτρησε 14 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ του Άρη, ενώ της αναμέτρησης ήτανε ο Ντε Κολό με 19.

Άρης (Δημήτρης Πρίφτης)4. Ξανθόπουλος( 5) ,5 Πουλιανίτης , 7 Φλιώνης( ) , 9 Τσαϊρέλης(6) , 11 Τζένκινς(11 ) , 12 Κάμινγκς (10) , 13 Ζάρας(4) , 14 Χρηστίδης( ) , 16 Μούρτος (5 ), 17 Σίμτσακ , 20 Μπάκνερ(14) , 33.Καββαδάς (8 )
ΤΣΚΑ (Δημήτρης Ιτούδης) 1 Ντε Κολό (19 ), 4 Τεόντοσιτς (8), 5 Όγκουστιν (6 ) , 6 Μαλέικο( ), 7 Φρίντζον (15), 9 Τζάκσον(2), 11 Στράτελεβ ( ) , 13 Λαζάρεβ( 4), 22 Χίγκινς (6), 31 Χριάπα ( 9),41 Κουρμπάνοβ (6 ), 42 Βόστρικοβ
Τα δεκάλεπτα: 14-14, 38-36, 54-58, 65-77

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου