Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Παρέμβαση του εισαγγελέα αν συνεχιστεί η αποχή των μαθητών στο δήμο Βόλβης

Παρέμβαση του εισαγγελέα αν συνεχιστεί η αποχή των μαθητών στο δήμο ΒόλβηςΤο δημοτικό σχολείο Προφήτη εἰναι ένα από τα σχολεία όπου φοιτούν προσφυγόπουλα με τους γονείς της περιοχής να αντιδρούν με το να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.Μετά και την προσπάθεια των γονέων να εμποδίσουν την φοίτηση των προσφυγόπουλων την
Δευτέρα, την Τρίτη οι γονείς 117 παιδιών δεν τα έστειλαν στο σχολείο κάτι που συνέβη και χτες. Μάλιστα όπως προειδοποίησε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θα ζήτήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης στην περίπτωση που οι μαθητές στο δημοτικό σχολείο Προφήτη του δήμου Βόλβης συνεχίσουν να απέχουν από τα μαθήματά τους λόγω των προσφυγόπουλων.
«Θα δούμε τι θα γίνει και σήμερα και αν συνεχιστεί η αποχή θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα», δήλωσε στο Έθνος ο κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα έχει ήδη στείλει στον εισαγγελέα την έγγραφη απόφαση των γονέων για την αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, η οποία ελήφθη από μια άτυπη πενταμελή επιτροπή καθώς Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν υφίσταται μετά την παραίτηση 4 εκ των 7 μελών του.
«Περιμένω την παρέμβαση του εισαγγελέα για τρεις λόγους: για το άκυρο της απόφασης, για την υποχρεωτικότητα του σχολείου και για τα όσα ρητά προβλέπονται από τον αντιρατσιστικό νόμο», προσθέτει ο κ. Ανανιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου