Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Γ.Παπανδρέου: Η σύμπλευση απαιτεί συμφωνία στις πολιτικές

sunantisi-g-papandreou-me-ton-ththeoxaropoulo-sti-bouliΓιώργος Παπανδρέου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.
Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ο κ.Παπανδρέου σημείωσε πως η χώρα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση για να
απαντήσει ο κ.Θεοχαρόπουλος πως γι αυτό πρέπει να βρεθούν λύσεις.

«Η χώρα περνάει από τις πιο δύσκολες στιγμές στην πρόσφατη ιστορία. Η αριστερά και η αριστερή συντήρηση απέδειξαν ότι αδυνατούν να τα βάλουν με τα κακώς κείμενα για να χτυπήσουν τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Από την άλλη υπάρχουν διάφορες προοδευτικές δυνάμεις που είναι κρίσιμο να κρατήσουν την αυτονομία τους, αλλά να δημιουργήσουν μία κοινή πλατφόρμα πολιτικών, ένα κοινό μέτωπο».
Πρόσθεσε όμως ότι η σύμπλευση απαιτεί συμφωνία για τα αιτια της κρίσης και τις πολιτικές για να βγει απ αυτή. 
Ερωτηθείς άλλωστε αν μπορεί να υπάρξει σύμπλευση ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε ότι αυτή «πρέπει να βασιστεί σε μία πολιτική συμφωνία για το πού πάει η χώρα, ποια είναι τα πραγματικά αίτια της κρίσης και ποιες οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε – διατηρώντας την οργανωτική μας αυτονομία. Για να προκύψει αυτό από ένα σοβαρό διάλογο».
 Μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοχαρόπουλός σημείωσε ότι συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει ένας ευρύς ισχυρός πόλος της Κεντροαριστεράς που θα διαχωριστεί από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την αδιέξοδη πολιτική της ΝΔ.        
«Ο κόσμος της Κεντροαριστεράς έχει ταλαιπωρηθεί από τις ατέρμονες διαβουλεύσεις και τα ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια. Γι’ αυτό είναι η ώρα των πράξεων. Στη ΔΗΜΑΡ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη εντείνουμε τις διεργασίες σε επίπεδο κοινωνίας για την εμβάθυνση, την ισχυροποίηση και την διεύρυνση του εγχειρήματος. Σε αυτόν τον στόχο είμαστε σταθερά προσηλωμένοι διεκδικώντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών προς όφελος της κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά
Σύμφωνα με πηγές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τα ζητήματα στα οποία συμφώνησαν Γιώργος Παπανδρέου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος αφορούσαν την πεποίθηση ότι οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιέξοδεςκαθώς επιβάλει συνεχώς φόρους, δεν εξορθολογίζει καθόλου τις δαπάνες, δεν έχει κάνει καμία μεταρρύθμιση και εγείρει ζήτημα αναξιοκρατίας καθώς δεν επιλέγουν τους καλύτερους αλλά προσπαθούν να ελέγξουν το κράτος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φέρεται να διεμήνυσε στον κ. Παπανδρέου ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα κόμμα ανοιχτό όπου το ΚΙΔΗΣΟ μπορεί να προσέλθει διατηρώντας την οργανωτική του αυτονομία. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου λέγεται ότι ζήτησε να ξεκινήσει μία διαδικασία προγραμματικής διαβούλευσης, κάτι το οποίο ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι θα ήταν προτιμότερο να γίνει με συζήτηση στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς η κοινωνία έχει κουραστεί από τις ατέρμονες διαβουλεύσεις.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων για το εγχείρημα της μεγάλης Κεντροαριστεράς, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει σύντομα τετ α τετ και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου