Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Σκληρή ανακοίνωση από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις δηλώσεις Γεροβασίλη

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη σε βάρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την έκδοση της απόφασής του για αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι δικαστές αναφέρουν μεταξύ άλλων, στηλιτεύοντας τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, πως «μία δικαιοσύνη σε άλλη κατεύθυνση θα ήταν επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου».
Παράλληλα με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις αλλά και τοποθετήσεις άλλων κυβερνητικών παραγόντων, το κλίμα σήμερα στη δικαιοσύνη είναι βαρύ και οι αντιδράσεις των δικαστών έντονες, κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τοποθετήσεις όπως τα περί «δικαστικού πραξικοπήματος» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους δικαστές, οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν τη σκοπιμότητα και το μέγεθος της επιθέσεως κατά του δικαστηρίου καθώς και την αμφισβήτηση της θεσμικής του υπόστασης να κρίνει τη συνταγματικότητα των νόμων.
Επισυναπτέται ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου