Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Στα ημιτελικά με "περίπατο" ο Άρης!

Ο Άρης προκρίθηκε δια περιπάτου στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς συνέτριψε την Κύμη με 98-62 στον νοκ-άουτ προημιτελικό στο “Nick Gallis Hall”.Οι «κίτρινοι» έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ στη β΄ περίοδο και «καθάρισαν» την
υπόθεση νίκη-πρόκριση με επιμέρους σκορ 38-9, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με διαφορά +36 πόντων (63-27).

Από κει και έπειτα, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατέβασε στροφές στο γ΄ δεκάλεπτο, με το δεύτερο ημίχρονο να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα μιας και είχε κριθεί ο νικητής της αναμέτρησης.
Ο Άρης παρουσίασε εντυπωσιακή εικόνα στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στη σεζόν. Πρόσφερε όμορφο θέαμα, κυρίως στο β΄ δεκάλεπτο, με τους Αμερικανούς (Μπάκνερ, Τζένκινς, Κάμινγκς και Μαρμπλ) να «πυροβολούν» με τρίποντα και καρφώματα. Πήρε έτσι άνετα και εμφατικά την πρόκριση για την 4άδα του Κυπέλλου.
Όλοι οι παίκτες των «κιτρίνων» είχαν πολύ καλή απόδοση και άφησαν θετικές εντυπώσεις ενόψει της συνέχειας. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι σκόραραν όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν από τον Δημήτρη Πρίφτη στο ματς.
Ο αγώνας
Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Ο Άρης έτρεχε και πίεζε σε όλο το γήπεδο προσπαθώντας να «χτίσει» διαφορά ασφαλείας και να ξεφύγει από νωρίς στο σκορ. Οι «κίτρινοι» πήραν προβάδισμα με +6 (11-5) όμως η Κύμη στεκόταν αρκετά καλά διατηρούνταν κοντά στο σκορ. Η ομάδα του Πρίφτη ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 7 πόντων (25-18) χάρη σε τρίποντο του Ζάρα στην εκπνοή.
Ο Άρης συνέχισε να τρέχει και να πιέζει σε όλο το γήπεδο τους φιλοξενούμενους, υποχρεώνοντάς τους σε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα να αυξήσει τη διαφορά σε επίπεδα άνω των 10 πόντων στο ξεκίνημα του β΄ δεκαλέπτου, κυρίως χάρη στην καλή του άμυνα. Μάλιστα, οι «κίτρινοι» βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση και με επιμέρους σκορ 17-3 έφτασαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (42-21). Η Κύμη είχε πάνω από 3 λεπτά να πετύχει καλάθι (μετά από τρίποντο του Ελ-Αμίν στην αρχή της β΄ περιόδου) και ξαναβρήκε σκορ με βολές του Τουτζιαράκη για το 42-23. Ο Άρης ωστόσο, με τον Τζένκινς να «πυροβολεί» από τα 6,75 αλλά και τον Μπάκνερ να καρφώνει εντυπωσιακά, «εκτόξευσε» τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους (56-25) με επιμέρους σκορ 14-2. Ουσιαστικά η ομάδα του Πρίφτη «καθάρισε» τη νίκη-πρόκριση με το προβάδισμα που «έχτισε» στο β΄ δεκάλεπτο, καθώς πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με +36 (63-27). Ο Άρης πέτυχε 38 πόντους στην β΄ περίοδο και δέχτηκε μόνο 9!
Στον αντίποδα, η επιθετική παραγωγικότητα του Άρη μειώθηκε αισθητά στην γ΄ περίοδο, η οποία είχε επιμέρους σκορ 10-18, με την Κύμη να μειώνει τη διαφορά στους 28 πόντους. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά καθώς ο νικητής είχε κριθεί κι έτσι δεν υπήρχε ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να κατεβάζουν στροφές και να κάνουν αρκετά λάθη, πράγμα που δεν άρεσε στον Πρίφτη.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, που είχε επίσης διαδικαστικό χαρακτήρα, ο ρυθμός ήταν καλύτερος, με τον Άρη να διατηρεί τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Οι δύο ομάδες έπαιζαν δίχως άγχος και πίεση και το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, καθώς όλα είχαν κριθεί. Το ματς ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 98-62 και τον Άρη να προκρίνεται εύκολα στα ημιτελικά του Κυπέλλου αφήνοντας εκτός συνέχειας την Κύμη που διασύρθηκε στο Παλέ.
Τα δεκάλεπτα: 25-18, 63-27, 73-45, 98-62

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου