Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Πάλεψε ο ΠΑΟΚ στο "Νίκος Γκάλης" αλλά αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός για περίπου 35 λεπτά παιχνιδιού στον νοκ-άουτ προημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο κεκλεισμένων των θυρών «Νίκος Γκάλης» (όπως έχει μετονομαστεί το ΟΑΚΑ), όμως λύγισε στο τέλος και ηττήθηκε με
88-69.

Οι «πράσινοι», με την αποψινή νίκη στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν (και για τις δύο ομάδες), πήραν την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.
Κορυφαίοι για το «τριφύλλι» ήταν οι Μπουρούσης (23π.) και Παππάς (18π.), ενώ από πλευράς Δικεφάλου ξεχώρισαν οι Χρυσικόπουλος (13π.) και (Μιλιένοβιτς 11π.), με τους Κλάντον και Πέινερς να τους ακολουθούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ασπρόμαυροι» αγωνίστηκαν χωρίς τον αρχηγό τους Βαγγέλη Μαργαρίτη που απουσίασε λόγω τραυματισμού και επίσης ότι αποχώρησε κουτσαίνοντας από το ματς ο Μιλιένοβιτς, λόγω ενός διαστρέμματος στον αριστερό του αστράγαλο.
Το «τριφύλλι» μπορεί να πήρε τη νίκη-πρόκριση με διαφορά 19 πόντων που διαμορφώθηκε στο φινάλε, ωστόσο το τελικό σκορ δεν αποτυπώνει την εικόνα της αναμέτρησης. Η νέα ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στάθηκε αρκετά καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάλεψε μέχρι το τελευταίο 5λεπτο) και παρουσίασε καλά στοιχεία στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της που ήταν και πολύ δύσκολο, αφήνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για τη σεζόν που άρχισε.
Ο αγώνας
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε «ζεστά» στο παιχνίδι και πήρε γρήγορα προβάδισμα με 8-0, όντας αποφασιστικός σε άμυνα και επίθεση. Μάλιστα, χρειάστηκε να περάσουν περίπου 3,5 λεπτά παιχνιδιού για να δεχτεί καλάθι ο Δικέφαλος, με τον Χαραλαμπόπουλο να σκοράρει για πρώτη φορά για τους «πράσινους» με λέι απ 3΄23’’ μετά το τζάμπολ, μειώνοντας σε 2-8. Ο ΠΑΟΚ «έτρεξε» ένα σερί 5-0 και ξέφυγε πάλι με 2-13, ενώ το «τριφύλλι» μείωσε σε 11-13. Οι γηπεδούχοι είχαν 0/6 τρίποντα ενώ οι φιλοξενούμενοι 3/3 στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
Ωστόσο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στη συνέχεια, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 18-19. Με συνολικό σερί 10-0 ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ με 24-19 στο ξεκίνημα της β΄ περιόδου. Οι «πράσινοι» μεγάλωσαν τη διαφορά (29-22), όμως οι «ασπρόμαυροι» δεν λύγισαν και επανήλθαν άμεσα, περνώντας μπροστά στο σκορ με σερί 8-0 (29-30). Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, το οποίο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 44-40.
Ο Παναθηναϊκός είχε 6/17 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο ΠΑΟΚ 3/8 (3/3 στο ξεκίνημα). Τα ριμπάουντ ήταν 11-8 για τους γηπεδούχους κι 8-4 για τους φιλοξενούμενους. Από πλευράς «τριφυλλιού» στις δύο πρώτες περιόδους κορυφαίος ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης (16π.) που έκανε τα πάντα στο παρκέ, ενώ για τον Δικέφαλο ξεχώρισαν οι Χρυσικόπουλος και Κλάντον. Οι «πράσινοι» είχαν ορισμένα κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους, με τους «ασπρόμαυρους» να στέκονται καλά και να είναι ανταγωνιστικοί.
Στο ξεκίνημα του γ΄ δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά στο ματς και αύξησε τη διαφορά του πάνω από τους 10 πόντους (59-48). Ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν παρέδωσε τα όπλα και μείωσε σε 60-56. Η γ΄ περίοδος έληξε με τους «πράσινους» να έχουν προβάδισμα ασφαλείας με +7 (64-57). Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με +10 (72-62) στα μισά της τέταρτης περιόδου, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθήσει να παραμείνει «ζωντανός» στη διεκδίκηση του αγώνα. Οι γηπεδούχοι όμως «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη μεγαλώνοντας κι άλλο τη διαφορά και πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με το τελικό 88-69. Βέβαια, η διαφορά 19 πόντων που διαμορφώθηκε στο τέλος, δεν αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ στάθηκε ανταγωνιστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 44-40, 64-57, 88-69
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον, Ρίβερς 16, Τζέιμς 7, Μποχωρίδης, Καλάθης Π., Φώτσης 2, Παππάς 18, Γκιστ 6, Χαραλαμπόπουλος 2, Λούντζης, Μπουρούσης 23, Καλάθης Ν. 14.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 13, Κόνιαρης, Τσόχλας 6, Τέιλορ 6, Μιλιένοβιτς 11, Γλυνιαδάκης 3, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 8, Καμάρας, Μπράιαντ 7, Πέινερς 9, Κλάντον 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου