Νέες θέσεις εργασίας θα φέρουν οι επενδύσεις από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 16.000 άμεσες θέσεις εργασίας.«Στον αναπτυξιακό νόμο ενισχύουμε περισσότερο τις επενδύσεις που δίνουν θέσεις απασχόλησης.

Εκτιμούμε ότι θα έχουμε 16.000 άμεσες νέες θέσεις εργασίας από τον νέο αναπτυξιακό νομό, 16.000 άμεσες νέες θέσεις εργασίας από τους δυο παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους οι οποίοι τρέχουν και περίπου 200.000 από τους τρεις αναπτυξιακούς νόμους στα επόμενα 4-5,χρόνια. Είναι μια πολύ σοβαρή επίπτωση η οποία προφανώς δεν λύνει το συνολικό πρόβλημα», αναφέρει ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, καθηγητής Λόης Λαμπριανίδης.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται εκδήλωση για την παρουσίαση των τεσσάρων προκηρυχθέντων καθεστώτων ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
Στόχος της εκδήλωσης είναι να συμβάλει στην αναζωογόνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
«Έχουμε εδώ και ένα μήνα περίπου ανοίξει τα τέσσερα από τα οκτώ καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου και υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών. Έχουν υποβάλει ήδη 50 επενδυτικά σχέδια και είναι έτοιμα προς υποβολή 500-600 ακόμη σχέδια», τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Λαμπριανίδης, τονίζοντας πως στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο του 2011, είχαν υποβληθεί εγκριθεί 1.276 επενδυτικά σχέδια, εντός τεσσάρων ετών. «Αυτό», συνεχίζει, «σημαίνει ότι υπάρχει πολύ ζωηρό ενδιαφέρον, αλλά νομίζω ότι είναι και μία ένδειξη ότι αρκετοί συμπολίτες μας καταλαβαίνουν ότι είμαστε σε ένα σημείο, που αλλάζουν πια τα πράγματα και ενδιαφέρονται να επενδύσουν». Μάλιστα, σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από ξένους επενδυτές.
Τα τέσσερα προκηρυχθέντα καθεστώτα είναι τα εξής: «Γενική Επιχειρηματικότητα», «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ», «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους».
«Είναι τέσσερα καθεστώτα τα οποία είναι ακόμη ανοιχτά. Είναι αυτό το οποίο αφορά τη γενική επιχειρηματικότητα και μπορεί να υποβάλει ο καθένας. Είναι αυτό που αφορά τις νέες ανεξάρτητες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτά τελειώνουν 20 Δεκεμβρίου. Στα υπόλοιπα το ένα αφορά τις μεγάλες επενδύσεις πάνω από 20 εκατομμύρια και το άλλο αφορά αυτά που είναι μόνο για μηχανολογικό εξοπλισμό. Αυτά τα δυο τελευταία δεν έχουν καταληκτική ημερομηνία. Τα επόμενα προγράμματα θα βγουν μέσα στους επόμενους 2 με 3 μήνες και αφορούν τα επόμενα τέσσερα καθεστώτα. Αυτά τα τέσσερα τα οποία βγήκαν έχουν συνολικό προϋπολογισμό 550 εκατομμύρια», υπογραμμίζει ο κ. Λαμπριανίδης.
«Όσον αφορά τις στρατηγικές επενδύσεις ετοιμάζονται να υποβληθούν 8-9 επενδυτικά σχέδια, τα οποία έχουν ύψος λίγο λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο», καταλήγει ο ίδιος.
Πηγή από το  Thestival: