Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Γιάννης Μαγκριώτης : Παράσταση δημοσίων σχέσεων του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣΣε παράσταση δημοσίων σχέσεων του Πρωθυπουργού, με φόντο δυστυχώς και πάλι, τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης, εξελίχτηκε και αυτή η συνάντηση του Πρωθυπουργού, με τους φορείς της πόλης.
Ο κ. Τσιπρας δήλωσε, ότι:








«Ιδρύει μια δομή στην Θεσσαλονίκη, για να φθάνουν πιο γρήγορα τα θέματα της Μακεδονίας και Θράκης στην κορυφή της κυβέρνησης, δηλαδή στο γραφείο του στην Αθήνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει υποβάθμιση των  Υπουργών, του ίδιου του ΥΜΑΘ, της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάθε θεσμικού εκπροσώπου της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης».
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (3Δ) συνομιλεί με παρευρισκόμενους στην έναρξη λειτουργίας του Γραφείου της ΓΓ του Πρωθυπουργού, στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (3Δ) συνομιλεί με παρευρισκόμενους στην έναρξη λειτουργίας του Γραφείου της ΓΓ του Πρωθυπουργού, στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Δήλωσε με έμφαση επίσης, ότι:
« Η υπεύθυνος του γραφείου του στην Θεσσαλονίκη, «θα μας δείξει, λόγω ηλικίας και προσόντων, πως να δουλεύεις με όρεξη».
Ευχήθηκε ότι, «τώρα, που από τις συχνές επαφές με την Θεσσαλονίκη, θα  γνωριστούμε  καλύτερα, να παράξουμε έργο».
Για καλή αρχή, δεσμεύτηκε να λύσει και αυτό το μήνα, το πρόβλημα του ΟΑΣΘ, το οποίο είχε λύση και αυτή τη φορά, ο αρμόδιος Υπουργός, πριν 48 ώρες, σε σύσκεψη των ίδιων φορέων, στην Αθήνα.
Αλήθεια γιατί όλα αυτά τα λόγια, οι φωτογραφίες, η κακοποίηση της λογικής, αφού ο Πρωθυπουργός, με την νέα δομή κάνει ακριβώς αυτά που είπε, ότι δεν κάνει;
Όλοι ξέρουν και αυτοί που συμμετείχαν στην σύσκεψη και οι εκτός, ότι θέλει να φτιάξει μια δομή με κυβερνητικό μανδύα και δημόσιους πόρους, για τις νέες κομματικές του ανάγκες.
Αν θέλει να βοηθήσει την Περιφέρεια, πρέπει να  ενισχύσει και να στηρίξει, εκσυγχρονίζοντας τους φορείς της Τοπικής και Περιφερειακής εκπροσώπησης.
Αντί να κάνει ακόμη μια κρατική δομή, ας καταργήσει για λειτουργικούς, διαχειριστικούς και οικονομικούς λόγους το ΥΜΑΘ, το οποίο, μετά και τον Καλλικράτη με τις Αιρετές Περιφέρειες, δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Από την μεριά τους οι φορείς της πόλης που προσκλήθηκαν, ενώ ξέρουν την αλήθεια, μπροστά στον Πρωθυπουργό, δεν την διατυπώνουν, με σαφήνεια.
Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης, ξεπερνά και τον Πρωθυπουργό, σε λόγια και ευχές, όταν δεν διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
Παρακλήσεις και ευχές για το προσφυγικό, την ανάπτυξη, την ανεργία και τον ΟΑΣΘ, χωρίς προτάσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών και ευθυνών.
Συνεχίζει να παραποιεί βάναυσα την αλήθεια, όσον αφορά την διαχείριση του  ΕΣΠΑ και την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ 2014 -2020 της Περιφέρειας ΚΜ.
Ειδικότερα, τα έργα οδοποιίας, αναγκαία για την ανάπτυξη και την οδική ασφάλεια, που όλα δημοπρατηθήκαν από την Κρατική Περιφέρεια, εκτός από τον περιφερειακό Κατερίνης, που και αυτός μελετήθηκε και διασφαλίστηκαν οι πόροι για την κατασκευή του από την κρατική περιφέρεια, δημοπρατήθηκε όμως, από την Αιρετή Περιφέρεια, αλλά το 2012.
Αυτό, που έπρεπε να κάνει  η Αιρετή Περιφέρεια και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ήταν η αποτελεσματική και παραγωγική διαχείριση τους.
Αν συνέβαινε αυτό, τα έργα θα είχαν τελειώσει όλα, το αργότερο στις αρχές του 2015.
Κανένα δεν τελείωσε ακόμη, μερικά ούτε σχεδόν άρχισαν,  οι πόροι του ΕΣΠΑ χάθηκαν από την Περιφέρεια και ακόμη χειρότερα, για να ολοκληρωθούν τα έργα θα απορροφήσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους του νέου ΕΣΠΑ 2014 -2020, όμως και πάλι δεν θα φθάσουν.
Φυσικά, δεν υπάρχει πλέον περιθώριο, να δημοπρατηθεί κανένα νέο έργο, από την Περιφέρεια
Αυτός είναι ο λόγος που ο Περιφερειάρχης ΚΜ ζητάει 200 εκ ευρώ, από τον Πρωθυπουργό και καλά κάνει,  για τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα.
Όμως, για να καλύψει τις δικές τους ευθύνες δήλωσε, ότι και γιαυτό φταίει το ΠΑΣΟΚ, γιατί απενταξε το έργο.
Θα μπορούσα να δικαιολογήσω την δήλωση, ως άγνοια, όμως, επειδή η δήλωση είναι γραπτή, αλλά κυρίως, επειδή το έχει πει και άλλες φορές , φαντάζομαι, ότι κάποιος, θα τον είχε διορθώσει.
Η αλήθεια όμως, είναι διαφορετική. Η τελευταία μελέτη του έργου, ανατέθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 και ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση, το 2014. Συνεπώς, τότε έπρεπε να είναι έτοιμη η Περιφέρεια, να το εντάξει και να το δημοπρατήσει, αφού έχει εξασφαλίσει τους πόρους. Τίποτα δεν έκανε, αρκούμενη να κατηγορεί άλλους.
Για την νέα μεγάλη ιδέα, «Ένα ποτάμι, που θα κάνουν οι Κινέζοι, με 10 δις και θα ενώσει τον Αξιό με τον Δούναβη», νομίζω δεν χρειάζεται σχολιασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου