Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Επική ανατροπή και νίκη του Άρη στην Αμαλιάδα στην 2η παράταση!

Ο Άρης «απέδρασε» με το «διπλό» από την Αμαλιάδα νικώντας τον Κόροιβο με 99-94 στην δεύτερη παράταση, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.Οι «κίτρινοι» παρά το πολύ κακό τους ξεκίνημα
στην αναμέτρηση (15-0) και παρότι βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 22 πόντους διαφορά (34-12) στην πρώτη περίοδο και με -21 στο τρίτο δεκάλεπτο (60-39), κατάφεραν να πετύχουν μία εντυπωσιακή ανατροπή ισοφαρίζοντας για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στην τελευταία τους επίθεση και να κερδίσουν στην δεύτερη παράταση.

Ο Μαρμπλ είχε ισοφαρίσει με τρίποντο 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου έξτρα πεντάλεπτου, μετά από δύο άστοχα από τον ίδιο και τον Κάμινγκς και τρία επιθετικά ριμπάουντ. Στην δεύτερη παράταση η ομάδα του Πρίφτη μπήκε αποφασιστικά και με την εμπειρία της κόντρα στους άπειρους γηπεδούχους «καθάρισε» το ματς και πήρε μία δύσκολη νίκη στο κλειστό της Ήλιδας.
Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Μαρμπλ με 28 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Κάμινγκς με 27 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Γιάνκοβιτς με 17 πόντους.
Ο αγώνας
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ονειρικό για τον Κόροιβο και εφιαλτικό για τον Άρη, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 15-0! Ο Μούρτος πέτυχε το πρώτο καλάθι του Άρη στο 4ο λεπτό του παιχνιδιού (15-2), με την ομάδα της Αμαλιάδας ωστόσο να συνεχίζει ασταμάτητη και να ολοκληρώνει το εντυπωσιακό της πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα +20 πόντων (34-14). Αξιοσημείωτο το ότι ο Πρίφτης χρησιμοποίησε 11 από τους 12 παίκτες του στην πρώτη περίοδο, προσπαθώντας να αλλάξει τη ροή του αγώνα.
Οι «κίτρινοι» μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 8-2 μείωσαν τη διαφορά (36-22). Ο Κόροιβος όμως βρήκε απαντήσεις και ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 20 πόντους (46-26) για να μειώσει ξανά ο Άρης στο φινάλε του ημιχρόνου, που έληξε με 51-37.
Στην τρίτη περίοδο ο Άρης βρέθηκε και πάλι στο -21 (60-39), αλλά με σερί 10-0 που πέτυχε με τρίποντα από Κάμινγκς και Τζένκινς μείωσε τη διαφορά στους 10 πόντους (62-52). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (67-58).
Η αντεπίθεση του Άρη συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, με τους Θεσσαλονικείς να μειώνουν στο καλάθι στο τελευταίο δίλεπτο (76-74), όμως τον Σίμτσακ να χάνει τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει αστοχώντας σε δύο βολές. Μάλιστα στη συνέχεια οι παίκτες του Άρη πήραν επιθετικό ριμπάουντ αλλά ο Γιάνκοβιτς ήταν επίσης άστοχος. Τελικά ο Μαρμπλ έφερε το ματς στα ίσα 24 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (76-76), με τον Κόροιβο να αστοχεί στην τελευταία επίθεση και το ματς να οδηγείται σε παράταση.
Στο έξτρα πεντάλεπτο ο αγώνας εξακολουθούσε να έχει δραματικό χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη. Ο Μπράουν ευστόχησε σε τρίποντο για το 90-87, Κάμινγκς και Μαρμπλ αστόχησαν σε δύο τρίποντα στην τελευταία επίθεση του Άρη με τον Μαρμπλ να ευστοχεί τελικά για τρεις μετά το τρίτο επιθετικό ριμπάουντ, 5 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή. Ο Μπράουν αστόχησε για τον Κόροιβο στα 5 δευτερόλεπτα που απέμεναν και ο αγώνας οδηγήθηκε σε δεύτερη παράταση.
Εκεί ο Άρης μπήκε αποφασιστικά και «καθάρισε» το παιχνίδι εκμεταλλευόμενος και την απειρία των γηπεδούχων που πέτυχαν μόλις τέσσερις πόντους. Το τελικό σκορ ήταν 94-99.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου