Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Βρέθηκε η χρυσή τομή για τον ΟΑΣΘ- Σε καλό κλίμα η συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, για το μέλλον του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών,
Χρήστο Σπίρτζη παρουσία, δημάρχων και προέδρων επιμελητηρίων. Ο κ. Στεφανίδης έκανε λόγο για "καλόπιστο εποικοδομητικό διάλογο", μέσω του οποίου δόθηκε λύση που εξασφαλίζει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων που θα αφήσει τη Θεσσαλονίκη και πάλι χωρίς αστική συγκοινωνία.

Όπως ανέφερε ο κ. Στεφανίδης μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και την εκπομπή Δημότης Online, πρόκειται τις επόμενες ημέρες να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να εκταμιευτούν χρήματα που οφείλονται στον Οργανισμό από την αύξηση του ΦΠΑ. "Τα πρώτα 12 εκατομμύρια θα δοθούν στον ΟΑΣΘ μέχρι τον Δεκέμβριο και τα υπόλοιπα περίπου έξι εκατομμύρια, στις αρχές του 2017. Έτσι εξασφαλίζεται ότι θα πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων" σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον κ. Σπίρτζη να επανενεργοποιηθεί η Επιτροπή Εργασίας Υπουργείου και Οργανισμού για να λυθούν και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες που αφορούν χρέη των υπουργείων εργασίας και παιδείας. "Η επιτροπή θα συνεδριάση και εάν δεν βρεθεί κοινός τόπος, τότε οι διαφορές θα πάνε και πάλι στη διαιτησία" σχολίασε ο κ. Στεφανίδης. 
Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ υπουργείου και ΟΑΣΘ εμφανίστηκε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή σύσκεψη. Ο κ. Τσερμενίδης τόνισε ότι ο υπουργός Μεταφορών δεσμεύτηκε ότι μέχρι την Παρασκευή θα αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, είτε μέσω της διάθεσης χρημάτων από τα οφειλόμενα του ΦΠΑ, είτε μέσω αναδρομικής καταβολής στον Οργανισμό της δόσης Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος των εργαζομένων θα παραμείνει και αύριο στην Αθήνα για να έχει επαφές με στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων, εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του ότι οι οφειλές θα έχουν καλυφθεί στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, ο Χρήστος Σπίρτζης απέφυγε και πάλι να ανοίξει τα χαρτιά του για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Ζήτησε ωστόσο από τους συμμετέχοντες να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις για το τί μέλλει γενέσθαι με τον ΟΑΣΘ. "Ο Υπουργός για ακόμη μια φορά δεν μας είπε τίποτα για το μέλλον του ΟΑΣΘ. Εμείς αυτό που τονίσαμε είναι ότι δεν είμαστε δογματικοί. Είπαμε ότι θα δεχόμασταν να μετέχουμε και ως δήμοι σε ένα μελλοντικό σχήμα, υπό τον όρο ότι θα γίνει μελέτη του εγχειρήματος. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε από τον κ. Σπίρτζη να αποκαλύψει επιτέλους τα σχέδια του Υπουργείου για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών" σημείωσε μιλώντας στην TV100 Ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου.
Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, καθώς και εκπρόσωποι επιμελητηρίων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου