Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΜαΧητής ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Άρης έπαιξε με πάθος και ψυχή απέναντι στον Ολυμπιακό και αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης", με κορυφαίο τον Διούδη που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις και παρότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες για 25 λεπτά. Οι
"κιτρινόμαυροι" έχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Αναστόπουλου προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Μιλούνοβιτς στο 13΄ και πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" που είχαν πολλές ευκαιρίες στο ματς, με τον Διούδη να πραγματοποιεί εντυπωσιακές αποκρούσεις, πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης με σκόρερ τον Ανσαριφάρντ στο 81ο λεπτό. Ο Ιρανός βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες και τους έδωσε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς για τη φάση των "16" του Κυπέλλου που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (2/1) στο "Καραϊσκάκη". 
Ο Άρης έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 70΄ εξαιτίας αποβολής του Ρόβα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μανθάτη στο χώρο του κέντρου. Πάντως, ήταν μαχητικός και κοίταξε κατάματα τον Ολυμπιακό στη μεαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, παίζοντας με αμυντική προσήλωση και προσπαθώντας να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Έφτασε κοντά σε μία μεγάλη νίκη, όμως λύγισε στο φινάλε και δεν τα κατάφερε, έχοντας βέβαια έντονα παράπονα για τα σφυρίγματα του Τίκα. 
Ούγκο Σόουζα και Πίτου Γκαρσία έκαναν ντεμπούτο περνώντας ως αλλαγές στον αγώνα, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο 17χρονος Καρβούνης που μπήκε στις καθυστερήσεις. Ο Αναστόπουλος έκανε ροτέισον με αρκετές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, όπως και ο Μπέντο, όμως ο αγώνας είχε ένταση και θύμισε κάτι από τα ντέρμπι του παρελθόντος ανάμεσα στις δύ ομάδες.
Ο αγώνας
Ο Άρης έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα, με ξεκάθαρο στόχο και αγωνιστικό πλάνο να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά.
Άνοιξε το σκορ ο Άρης
Στο 13΄ οι «κίτρινοι» βρήκαν χώρο στην κόντρα και άνοιξαν το σκορ! Ο Ντούνης έφυγε από δεξιά ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού είχε μείνει ψηλά, έσπασε την μπάλα παράλληλα στην περιοχή για τον Μιλούνοβιτς και αυτός πρόλαβε τον Φιγκέιρας και με σουτ νίκησε τον Καπίνο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Ευκαιρίες ο Ολυμπιακός για την ισοφάριση
Στη συνέχεια η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ίδια, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τον ρυθμό και να πιέζει για την ισοφάριση. Στο 17΄ σημειώθηκε διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Σισοκό βρήκε χώρο από τα αριστερά μετά από έξοχη πάσα του Καρντόσο αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Διούδη. Η μπάλα κατέληξε στον Ελιουνούσι που σούταρε λίγο δίπλα από το δοκάρι από καλή θέση. Στο 26΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με κεφαλιά του Καρντόσο που έφυγε λίγο άουτ.
Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχου του αγώνα, αλλά δεν μη δημιουργεί εύκολα αξιόλογες φάσεις, ενώ ο Άρης αμυνόταν συγκεντρωμένα και έψαχνε κενούς χώρος για να γίνει επικίνδυνος σε κάποια αντεπίθεση.
Διούδης και δοκάρι κράτησαν το 1-0
Στο 38΄ ο Διούδης έκανε μία φοβερή επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο, βρίσκοντας την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο δοκάρι και διατηρώντας το μηδέν με εντυπωσιακή εκτίναξη στη γωνία του.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Διούδης έκανε νέα τρομερή απόκρουσε πάνω στην γραμμή! Αρχικά έχασε τη φάση με την έξοδό του, ο Ελιουνούσι πλάσαρε ψηλοκρεμαστά εκεί όπου ο Καρντόσο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη είχε προλάβει να γυρίσει στην εστία του και απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή!
Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να πιέζει αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 50΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μανθάτη από το ύψος του πέναλτι να φεύγει λίγο δίπλα από το δοκάρια άουτ. Στο 60΄ ο Διούδης απέκρουσε ξανά δύσκολα εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και άργησε να σημειωθεί κάποια καλή στιγμή.
Αποβολή Ρόβα, με 10 ο Άρης
Στο 70ο λεπτό του αγώνα ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Ρόβα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μανθάτη. 
Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε ακόμη πιο ασφυκτικά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 76΄ ο Διούδης σταμάτησε τον Ανσαριφάρντ με νέα εξαιρετική απόκρουση.
Ισοφάρισε ο Ανσαριφάρντ
Ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης στο 81΄ με σκόρερ τον Ανσαριφάρντ που βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Μιλιβόγεβιτς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Φιγκέιρας στην περιοχή, αυτός σέντραρε με τη μία από δεξιά και ο Ιρανός επιθετικός με κεφαλιά νίκησε τον Διούδη ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Από κει και έπειτα μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε το σκορ. Ο Ολυμπιακός βέβαια έχασε ευκαιρία για να πάρει τη νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα, με εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Διούδης.
Το τελικό 1-1 ωστόσο δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη».
Συνθέσεις:
Άρης (Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ούγκο Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς (90+2' Καρβούνης), Καπνίδης, Ανάκογλου (77' Παυλίδης), Ντούνης.
Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Καμπιάσο (75' Μιλιβόγεβιτς), Μπουχαλάκης (68' Ανδρούτσος), Ελιουνούσι, Μανθάτης (75' Σεμπά), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου