Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Σπ. Λυκούδης: Υπήρξε άγνοια κινδύνου ή αγνόηση κινδύνου;

«Φεβρουάριος 2015-σήμερα: Υπήρξε άγνοια κινδύνου ή αγνόηση κινδύνου;», αναφέρει ο Σπύρος Λυκούδης, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων της κυβέρνησης και παραθέτει αποσπάσματα από την
ομιλία του στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015, επισημαίνοντας «επίκαιρα και σήμερα».
«Το μεγαλύτερο λάθος της πρόχειρης πολιτικής είναι ότι δεν αναγνωρίζει τα λάθη της. Γι” αυτό λιθοβολεί τους πάντες. Γι” αυτό η πρόχειρη πολιτική οδηγείται σε αδιέξοδα, κατασκευάζοντας εχθρούς και αχυράνθρωπους. Είδωλα και επικοινωνιακά θέατρα. Προσπαθεί να συγκαλύψει αντί να διαφωτίσει. Επιδιώκει να κολακεύσει αντί να παιδεύσει. Παίζει με τις λέξεις για να σώσει τα προσχήματα αντί να ενσκήψει στη λύση των προβλημάτων… », σημειώνει ο βουλευτής του Ποταμιού στο πρώτο απόσπασμα.
Στο δεύτερο απόσπασμα, ο Σπύρος Λυκούδης σημειώνει: «Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να βρεθούμε, λόγω προκαταλήψεων, ιδεοληψιών ή άμετρης και απερίσκεπτης επίδειξης άγνοιας κινδύνου, σε κατάσταση όπου η ήττα μπορεί να επέλθει, είτε εκπληρώνονται οι επιθυμίες μας, είτε όχι. Και αρνούμαι να κάνω την παραλυτική σκέψη ότι μπορεί να μην υπάρχει άγνοια κινδύνου, αλλά αγνόηση του κινδύνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου