Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Κυριάκος Μερελής: ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

Κυριάκος Μερελής : Αφυπνιστείτε και στρατευθείτε στον αγώνα που δίνουμε οι συλλογικοί φορείς εκπροσώπησης του κλάδου μαςΨηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η πρόταση του συμβούλου Κυριάκου Μερελή για έκδοση ψηφίσματος υποστήριξης των αιτημάτων των αγροτών σε ότι έχει να κάνει με τις άδικες φορολογικές, ασφαλιστικές και λοιπές επιβαρύνσεις που επιβάλει η
κυβέρνηση τόσο στους αγρότες όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο αγροτικός κόσμος ορθώς αντιμετωπίζει με οργανωμένη αντίδραση την αδιαφορία της κυβέρνησης, στα δίκαια αιτήματά του. Ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός και η κοινωνική πόλωση με τελικό σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, στην εργασία και την ιδιοκτησία τα οποία κατακρεουργούνται από τις κυβερνητικές επιλογές φορολογικής ασφυξίας, αγροτών και ελευθεροεπαγγελματιών, είναι αναγκαία η υπέρβαση πρακτικών οι οποίες μειώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη και κατανόηση. 

Μέσω του ψηφίσματος καλούνται οι αγρότες να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, αεροδρομίων, λιμανιών, συνοριακών σταθμών και γενικά να  απέχουν από κάθε ενέργεια που θα προκαλούσε επιπλέον ταλαιπωρία και πρόσθετα προβλήματα στους πολίτες, στους επαγγελματίες και στην καθημαγμένη από την παρατεταμένη οικονομική κρίση ελληνική οικονομία.

Τέλος, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) ως θεσμοθετημένος φορέας έκφρασης των επαγγελματιών, τονίζει ότι τόσο οι αγώνες των αγροτών όσο και άλλων επαγγελματικών ομάδων θα δικαιωθούν μόνο όταν λάβουν την υποστήριξη της κοινωνίας.


-- 
Κυριάκος Μερελής
Ασφαλιστικός & χρηματοοικονομικός σύμβουλος


Μέλος Δ.Σ.- μέλος Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφαλιστικής & Τραπεζικής Αγοράς του Ε.Ε.Θ.
Μέλος Επιτροπής Παρακολούθησης Θεμάτων Ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της Κ.Ε.Ε.Ε.
Κινητό      : 6976 704 004
Γραφείο    : 23920 26 105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου