Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Η Φώφη κάρφωσε τι είπε ο Τσίπρας για Σόιμπλε στους σοσιαλιστές

i-fwfi-karfwse-ti-eipe-o-tsipras-gia-soimple-stous-sosialistesΜια φράση του Αλέξη Τσίπρα στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες και η «μεταφορά» της από την Φώφη Γεννηματά δημιουργεί παρεξηγήσεις μεταξύ Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη.
Η κυρία Γεννηματά είπε ότι στην τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις
Βρυξέλλες για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι  «δεν φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε». 
Το Μαξίμου έσπευσε να την διαψεύσει επιβεβαιώνοντας την! 
«Η φράση που αποδίδεται από τη Φ. Γεννηματά στον Πρωθυπουργό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου  και πρόσθεσαν:
Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες για το ότι «δεν διεκδικούν την πολιτική ηγεμονία και έχουν αφήσει το ΔΝΤ να αλωνίζει στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να λέμε μόνο ότι φταίει ο Σόιμπλε. Αυτός κάνει τη δουλειά του αλλά κάποιοι δεν αντιδρούν» σημείωσαν δίνοντας μια διαφορετική ερμηνεία για την τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Τι ακριβώς είπε η Γεννηματά 

Η αναφορά της κ. Γεννηματά, σύμφωνα Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ως εξής: «Είπε προηγουμένως ο κ. Τσίπρας ότι "δεν φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε" και είναι η πρώτη φορά που τον ακούω να το λέει αυτό. Όλοι γνωρίζουμε τις ευθύνες του κ. Σόιμπλε, αλλά οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πολίτες στην Ελλάδα που ζουν 7 χρόνια σε βαθιά λιτότητα, χωρίς να έχουν αυτή τη στιγμή προοπτική εξόδου από την κρίση, περιμένουν να ακούσουν από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος για να παραμείνει κανείς στην Ευρωζώνη, σε αυτή την μεγάλη οικογένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου