Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΠΑΛΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣΗ νέα κυβερνητική προπαγάνδα, χρησιμοποιεί ένα λογιστικό τέχνασμα, για να κρύψει, τις νέες μειώσεις, στα εισοδήματα, της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.
-Ανακάλυψε την διπλή ουδετεροτητα των νέων μέτρων, την δημοσιονομική και την κοινωνική.

-Τονίζουν, ότι στον προυπολογισμο,που θα ψηφιστεί το 2018, θα υπάρχουν οι περικοπές, στο αφορολόγητο και τις συντάξεις, αλλά θα υπάρχουν και ισοδύναμα δημοσιονομικά αντιμετρα.
-Αποκρύπτουν, όμως, ότι οι μειώσεις, στα εισοδήματα, θα ισχύσουν, από την 1/1/2019, ενώ τα δημοσιονομικά αντιμετρα, θα υπάρξουν στο τέλος του έτους και θα είναι ισόποσα, του πλεονασματος, πέραν του 3.5%.
-Δηλαδή, οι μειώσεις, θα είναι δεδομένες, από την αρχή του χρόνου, ενώ τα αντιμετρα, υπό αίρεση, του πλεονασματος του 3.5% και θα αφορά το επιπλέον ποσοστό, αν υπάρξει.
-Ομως, υπάρχει και μια ακόμη διαφορά.
Οι μειώσεις των συντελεστών φορολόγησης, του ΦΠΑ, αλλά και των συντελεστών φορολόγησης, των νομικών προσώπων, θα έχουν έμμεση επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα και τα όποια θετικά αποτελέσματα, πάντα κατ ' εκτίμηση, θα φανούν, τα επόμενα χρόνια.
Συνεπώς, ούτε δημοσιονομικά, ούτε κοινωνικά ουδέτερα, θα είναι τα μέτρα.
Ακόμη περισσότερο, που η μείωση των εισοδημάτων, της πλειοψηφίας των πολιτών, θα βυθίσει και άλλο την κατανάλωση και κατ ' επέκταση, θα επηρεάσει αρνητικά, όλους τους δημοσιονομικους και κοινωνικούς δείκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου