Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Τσίπρας: Η επόμενη ημέρα είναι εδώ-Όσο και αν κωλυσιεργούν τις διαπραγματεύσεις τα τεχνικά κλιμάκια

Το 2021 έθεσε ως χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της στρατηγικής της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου όταν και, όπως είπε, η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική
του τοποθέτηση πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
«Η επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης μας υποχρεώνει να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε σοβαρά και προσεκτικά την επόμενη μέρα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Η επόμενη ημέρα είναι εδώ» τόνισε. «Τα φώτα μπορεί να πέφτουν στις διαπραγματεύσεις και στα εμπόδια που θέτουν οι «γνωστοι μας φίλοι, ωστόσο το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η Ελλάδα έχει ήδη γυρίσει σελίδα, η οικονομία άντεξε, η οικονομία ανέκαμψε. Το διακύβευμα για το αύριο της οικονομίας, δεν παίζεται στο χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων αλλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας» είπε.
«Μπορεί αυτοί να επιμένουν στο δικό τους βιολί αλλά η πραγματικότητα έχει κάνει τον σκοπό τους παράταιρο… Τα στοιχεία της οικονομίας δείχνουν υπέρβαση της κρίσης. Είμαστε σε θέση πλέον να συνθέσουμε εμείς την μουσική, την άνοιξη της ελληνικής οικονομίας. Τους καρπούς να μην τους γευτούν λίγοι. Να καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ζητούμενο η αναπτυξιακή πολιτική» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
«Οφείλουμε συντεταγμένα να ανοίξουμε δημόσια την διαβούλευση για την επόμενη ημέρα του τόπου. Να απαντήσουμε στο θεμελιώδες ερώτημα: με ποιο μοντέλο ανάπτυξης θα οικοδομήσουμε την επόμενη ημέρα;»
Και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουν φορά τα διαγράμματα με πιο αισιόδοξα στοιχεία αλλά η αναπτυξιακή πορεία να γίνει αισθητή στην κοινωνία… Στόχος μας πρέπει να είναι η σύγκλιση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες και η βελτίωση της θέσης της χώρας μας στον διεθνή καταμερισμό εργασίας».
«Ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση της προστασίας στην εργασία, η φορολογική ασυλία στον μεγάλο πλούτο, η προστασία των ισχυρών απέναντι στον μικρό και μεσαίο ανταγωνισμό. Για εμάς ευημερία είναι η μείωση των ανισοτήτων,η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου,το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή δουλειά, σε ένα βιώσιμο κράτος» επεσήμανε.
«Από σήμερα ξεκινά μια οργανωμένη διαδικασία, για την διαμόρφωση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής τα επόμενα χρόνια, με ορίζοντα το 2021. Οι πιο ανταγωνιστικές οικονομίες είναι αυτές που επενδύουν στην γνώση,την καινοτομία,το ανθρώπινο κεφάλαιο,τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να στραφούμε, έχοντας στο μυαλό μας ότι το τελικό αποτέλεσμα αντανακλάται στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου