Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΕΒΖ : Σοβαρές καταγγελίες , παραλήψεις της διοίκησης και αγωνία για τους αγρότες..

Ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, που είναι υπεύθυνος για την ΕΒΖ, ζήτησε και πήρε τις παραιτήσεις μελών της διοίκησης για συγκεκριμένες παραλήψεις που πιθανόν να ζημίωσαν
την Βιομηχανία και τον αγώνα που κάνει για να παραμείνει «ενεργή»

Ο βασικός λόγος που προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση είναι η επιμονή της διοίκησης να κατακυρώσει διαγωνισμό για την προμήθεια λιπασμάτων, που δόθηκαν στους παραγωγούς για να καλλιεργήσουν τεύτλα, στον μοναδικό έμπορο που κατάθεσε προσφορά!
Πιο μπροστά βέβαια προηγήθηκε η δημόσια καταγγελία Στελέχους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Πασχάλη Τόσιου, ο οποίος στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΠΙΛΟΓΕΣ των Σερρών και την δημοσιογράφο Ελένη Μωραίτη, έκανε δημόσια το ερώτημα προς την διοίκηση για τον τρόπο που έγινε η προμήθεια λιπασμάτων και αν προπληρώθηκε ο έμπορος, αφήνοντας τους αγρότες πάλι χωρίς εγγυήσεις.
Στην ίδια εκπομπή σημείωσε ο κ. Τόσιος ότι δεν προχώρησε η Βιομηχανία, σε Συμβολαιακή με την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα εξοφληθούν οι αγρότες και δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα της προηγούμενης χρονιάς..
Αυτό θα είχε ως συνέπεια την εμπιστοσύνη των αγροτών, την άμεση σπορά και την επίτευξη του ποσοτικού στόχους για ζαχαρότευτλα ώστε να είναι βιώσιμο και το εργοστάσιο.
Δυστυχώς ακόμα μία χρονιά το εργοστάσιο των Σερρών θα παραμείνει κλειστό και οι αγρότες δεν είναι εξασφαλισμένοι.
Παρακάτω το βίντεο από την επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή (16 Μαρτίου) που προηγήθηκε της απόφασης του Υπουργούλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου