Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Κώστας Τρέντσιος : Basta και πάλι Basta.

Φωτογραφία του Κώστας Τρέντσιος.
Στα 40 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά σε κοινωνικό, αυτοδιοικητικό και πολιτικό επίπεδο, είχα πολλές φορές αντιπαραθέσεις προσωπικές αλλά και δημόσιες (αμφιθέατρα, πλατείες, ραδιόφωνο, τηλεόραση). Οι αντιπαραθέσεις αυτές ήταν πάντα μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού με επιχειρήματα και θέσεις, χωρίς ποτέ να έχω την πρόθεση να προσβάλω τους πολιτικά απέναντι ή τον χώρο που εκπροσωπούσαν.

Ειδικά με τα παιδιά του Ρήγα (ΚΚΕ εσ ) ομολογώ ότι οι απόψεις μας, πολύ συχνά ταυτιζόταν γιατί ήταν φιλοευρωπαϊστές, πραγματιστές και συναινετικοί. Τα τελευταία χρόνια όμως, που ο χώρος αυτός γιγαντώθηκε, πλημμυρισμένος από τους αγανακτισμένους, πλαισιωμένος από πρώην κνιτόπουλα που αστικοποιήθηκαν και από πρώην πασοκόπουλα που ήθελαν εξουσία, κατέληξε η χώρα, να κυβερνάται από αυτό το συνονθύλευμα μαζί με τους ακροδεξιούς των Ανελ.
Basta όμως, αυτοί δεν είναι για να κάνεις αντιπαραθέσεις με θέσεις, επιχειρήματα και καλή πρόθεση. Είναι η κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της, τόσους πολλούς μαζεμένους τυχοδιώκτες, άσχετους, ανίκανους, ψεύτες και καταντά επικίνδυνη. Μιλάμε για γελοίους που νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς. Ανιστόρητοι που ντύνουν επικοινωνιακά ότι έχει απομείνει από τον ιδεολογικό τους ρομαντισμό. Η αυτοκριτική είναι μια άγνωστη λέξη για εκείνους. Τις αυταπάτες τους, που τόσα μας κόστισαν ως χώρα και ως πολίτες, τις προσπερνούν σαν μην έγινε τίποτα. Μας πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και βλέπονται στα καθρεφτάκια πριν μας τα πωλήσουν. Νομίζουν ότι το 2018 είναι 1968. Τον Μάη του ’18, θα τον πουν Μάη του ’68 (πανεπιστημιακό άσυλο, ελεύθερο κάμπινγκ κλπ), θαρρείς ότι αυτά είναι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα.
Basta και πάλι Basta.
Ας γυρίσουν λοιπόν στην τηλεφωνική τους καμπίνα, που ήταν ο χώρος που έκαναν τα συνέδρια τους. Δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία. Τους δόθηκε ο χρόνος και η ευκαιρία να τη βοηθήσουν, να τη σηκώσουν πιο ψηλά, αλλά νομίζω ότι ο αμοραλισμός τους, δεν τους το επέτρεψε. Διότι στην ουσία ήταν επαναστάτες στο μυαλό, αστοί στις συνήθειες και εμπαθείς στην ψυχή. Όσο για αυτούς που τους σιγοντάρισαν από τα άλλα κόμματα; ήταν ακόμη χειρότεροι. Τι να περιμένει λοιπόν κανείς;
Ίσως το go back κυρία Μέρκελ και το go back κύριε Σόιμπλε να είναι επίκαιρο, παραφράζοντάς το με το GO BACK κυρίες και κύριοι των ΣυριζΑνελ.

*  Ο Κώστας Γ. Τρέντσιος είναι φαρμακοποιός, πρώην Δήμαρχος Σκοτούσσης, πρώην Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου