Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Φώφη κατά Ανδρουλάκη: Λειτουργείς ως δούρειος ίππος του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ

Η Γεννηματά καταγγέλλει τον Ανδρουλάκη για νοθεία - Στον αέρα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ  «Πόλεμος» ξέσπασε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη μεταξύ της ηγεσίας και της ομάδας Ξεκαλάκη - Ανδρουλάκη που αμφισβήτησαν την διαδικασία του επερχόμενου Συνεδρίου.Σε άτυπη ενημέρωσή του το ΠΑΣΟΚ μιλά ανοικτά -χωρίς να τους κατονομάζει - για «δούρειους ίππους» που δρουν ως
«χορηγοί του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ».
Καταγγέλλει μάλιστα τους «μηχανισμούς στελεχών που ενώ εμφανίζονται ως «νέα», διέπονται και χρησιμοποιούν τις πιο παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές στο όνομα της εξυπηρέτησης προσωπικών στόχων, δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη πορεία προς το Συνέδριο της ΔΗΣΥ».
Το ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί ότι «θα αναληφθούν άμεσα οι επιβεβλημένες πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση» και πως «την απάντηση στην προσπάθεια ναρκοθέτησης της πορείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως φορέα διεύρυνσης , μετεξέλιξης και ενοποίησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, θα δώσουν οι προοδευτικοί πολίτες».
Διαβάστε αναλυτικά το non paper της Χ. Τρικούπη.
Προχωρούμε αταλάντευτα στην υλοποίηση των αποφάσεων του Κεντρικού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την πραγματοποίηση του Πολιτικού Προγραμματικού Συνεδρίου της ΔΗΣΥ στο τέλος Ιουνίου.
Συνέδριο που θα αποτελέσει ένα ακόμη ποιοτικό άλμα για την δημιουργία του μεγάλου ρεύματος πλειοψηφίας του προοδευτικού χώρου.
Ρεύμα που ήδη δημιουργείται στην κοινωνία, με την μεγάλη συσπείρωση πολιτών στις τάξεις μας και την μαζική συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας.
Αυτό που καταγράφεται ακόμη και σε σημερινές μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Συνέδριο που θα αποτυπώνει το πολιτικό μας στίγμα, την νέα στρατηγική μας για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και θα επεξεργαστεί το Πρόγραμμα « Ελλάδα» για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
2. Ως σύνεδροι θα μετέχουν εκλεγμένα στελέχη στα θεσμικά όργανα των πολιτικών φορέων της ΔΗΣΥ και εκλεγμένοι από την Κοινωνία εκπρόσωποι στα μαζικά κοινωνικά κινήματα, στην Αυτοδιοίκηση, στους Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς φορείς.
Έτσι εξασφαλίζεται η άμεση συμμετοχή των ενεργών δυνάμεων της κοινωνίας στις διαδικασίες μας.
3. Το συνέδριο σύμφωνα με τις αποφάσεις μας είναι ανοιχτό στην συμμετοχή φορέων και στελεχών του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.
Είναι ευπρόσδεκτος οποίος το επιθυμεί να συμμετέχει καταθέτοντας τις απόψεις του και να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί τις τελικές αποφάσεις μας.
4. Μηχανισμοί στελεχών που ενώ εμφανίζονται ως «νέα», διέπονται και χρησιμοποιούν τις πιο παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές στο όνομα της εξυπηρέτησης προσωπικών στόχων, δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη πορεία προς το Συνέδριο της ΔΗΣΥ.
Επέλεξαν να μετατραπούν – απροσχημάτιστα πια - σε δούρειους ίππους έξω - παραταξιακών συμφερόντων επιχειρώντας να ανακόψουν την ανοδική πορεία της παράταξης και να δράσουν ουσιαστικά ως χορηγοί του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ.
5. Θα αναληφθούν άμεσα οι επιβεβλημένες πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Την απάντηση στην προσπάθεια ναρκοθέτησης της πορείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως φορέα διεύρυνσης , μετεξέλιξης και ενοποίησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, θα δώσουν οι προοδευτικοί πολίτες, η μεγάλη πολιτική και κοινωνική βάση της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου