Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Δέσμευση Φωτίου για πληρωμή επιδομάτων ΟΓΑ κάθε μήνα

Αφορμή οι αλλαγές στο τμήμα του ΟΓΑ που δεν εντάχθηκε στον ΕΦΚΑ μετασχηματίζεται σε ενιαία αρχή απόδοσης προνοιακών επιδομάτων, με όπλο την τεχνογνωσία του ΚΕΑ και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Όπως η ίδια ανέφερε ότι οι αλλαγές που επίκεινται άμεσα αφορούν τις εξής ομάδες:

- οι δικαιούχοι οικογενειακού επιδόματος, που «μας ενδιαφέρει ... να μην δίνεται τρεις φορές το χρόνο, αλλά κάθε μήνα, βοηθώντας και την οικονομία και τον προγραμματισμό κάθε οικογένειας».
- οι ανάπηροι, από τους οποίους «ένα από τα πάγια αιτήματά τους είναι να υπάρξει ενιαία αρχή πληρωμής του επιδόματος των αναπήρων ... πλέον θα ξέρουν όλοι ότι την συγκεκριμένη ημέρα πιστώνονται στους λογαριασμούς τους τα αναπηρικά τους επιδόματα» (σημειώνεται ότι σήμερα στη Βουλή θα υπάρξει σχετική ακρόαση φορέων, του διοικητή του ΟΓΑ και κυβερνητικών στελεχών)
«Περισσότερο από όλα μας ενδιαφέρει να αναδιοργανώσουμε τον ΟΓΑ ... με νέο πληροφοριακό σύστημα ... και παράδειγμα το ΚΕΑ, τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής ... χωρίς γραφειοκρατία, χαρτιά ... και την απόδοση του επιδόματος σε ελάχιστο χρόνο με αναλυτική ενημέρωση», συνέχισε η κ. Φωτίου, δημιουργώντας «νέα σχέση με τον πολίτη για όλες αυτές τις κατηγορίες για τις οποίες εμείς σχεδιάζουμε, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους άπορους, τους Ρομά, τους άστεγους, τους ανάπηρους ... για αυτές που παίρνουν προνοιακά επιδόματα, πιστεύουμε ότι ο νέος ΟΓΑ θα είναι ένα πολύ οικείο, αγαπημένο περιβάλλον όπως υπήρξε αγαπημένος ο παλιός ΟΓΑ για τους αγρότες μας χρόνια τώρα».
Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξάλλου τόνισε ότι το θέμα της κάλυψης των αναγκών του νέου ΟΓΑ σε προσωπικό «έχει ήδη ρυθμιστεί με το νέο οργανόγραμμα, που είναι εν ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017 ... επομένως δεν χρειάζεται παραπάνω προσωπικό ... και εκείνοι θεωρούν ότι επαρκούν για το νέο αυτό ρόλο ... η αναδιοργάνωση θα βασιστεί στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις ωφέλειες που έχουν σήμερα οι δικαιούχοι των επιδομάτων ... «δεν είναι Δούρειος Ίππος ο ΟΓΑ ... δεν έχουμε τέτοιες σκοτεινές σκέψεις», ενώ προσέθεσε ότι τις μεταβολές επιδομάτων τις κάνει το υπουργείο, όχι ο ΟΓΑ, που «θα κάνει την απονομή. Όπως σήμερα δίνει τα επιδόματα τέκνων, θα δίνει τα ίδια επιδόματα με ένα τρόπο λιγότερο γραφειοκρατικό, άμεσο, σαφή, ώστε ο πολίτης να έχει ηρεμία, να ξέρει ακριβώς πότε θα τα πάρει ... θα θέλαμε σε μηνιαία βάση αντί για τρεις φορές το χρόνο ... ο ΟΓΑ υλοποιεί πολιτικές, δεν τις χαράζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου