Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Παππάς: Να υπάρξει εθνική συνεννόηση για το χρέος

Συμφωνία με το Ισραήλ για τη μείωση του roamingΕθνική θέση στο θέμα του χρέους ζήτησε ο Νίκος Παππάς προτρέποντας όλα τα κόμματα να βάλουν νερό στο κρασί τους. Μιλώντας στον Realfm 97,8 και σε σχετικό ερώτημα γιατί ενόψει της 15ης Ιουνίου που είναι
το επόμενο Eurogroup η κυβέρνηση δεν προχωρά σε μία συνεννόηση με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για να στηριχθεί το αίτημα για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απάντησε «νομίζω ότι η συνεννόηση και ο συντονισμός των δυνάμεων, ακόμα και εάν κάποιους θα τους έφερνε σε δύσκολη θέση διότι θα πρέπει να διαφωνήσουν με τους Ευρωπαίους αδελφούς τους, είναι κάτι το απαραίτητο.
Θεωρώ αυτονόητο ότι όλα τα κόμματα οφείλουν, βάζοντας λίγο νερό στο κρασί της οξείας αντιπολιτευτικής τους τακτικής, να συντονίσουν τις δυνάμεις τους ούτως ώστε να υπάρχει μία καθαρή εθνική θέση για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους».
Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς αυτό από το δημόσιο διάλογο δεν έχει καταστεί εφικτό έως τώρα. Εμείς ως η παράταξη που κυβερνά θα πρέπει να είμαστε και αυτοί που θα πάρουμε την πρωτοβουλία. Επιμένω να λέω και να διαπιστώνω και από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή ότι δυστυχώς δεν είναι αυτό το πολιτικό κλίμα. Αυτό, μου θύμισε τις κρίσιμες στιγμές του 2015, που βεβαίως τώρα δεν υπάρχει καμία σχέση διότι αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, όπου η αντιπολίτευση αρνήθηκε να συνηγορήσει στο αίτημα για ολιγοήμερη παράταση του τότε προγράμματος ούτως ώστε να μην κλείσουν οι τράπεζες καθώς πηγαίναμε για δημοψήφισμα».
Για το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης και της εξόδου στις αγορές ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «υπάρχει ένα κρίσιμο ζήτημα που λέγεται παράγων χρόνος και εδώ πέρα θα πρέπει εμείς και οι εταίροι οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν την Ελλάδα και να τη δικαιώσουν ως προς την πορεία των τελευταίων οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων να μιλήσουν ανοικτά για τα χρονοδιαγράμματα της αναζήτησης της λύσης. Θα πρέπει και εμείς να προτεραιοποιήσουμε το ζήτημα των καθαρών χρονοδιαγραμμάτων».
«Το ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση και της συνεπαγόμενης δυνατότητας της να δοκιμάσει τις δυνάμεις της με μία σχεδιασμένη έξοδο στις αγορές, δεν θα είναι λύση, θα είναι μία παράταση της εκκρεμότητας. Εμείς έχουμε μία προτεραιότητα να ομαλοποιηθεί η δυνατότητα της οικονομίας στη χρηματοδότηση ούτως ώστε να μην εξακολουθούν και να μην διαρκούν οι πιέσεις για περιορισμό κάποιων απαραίτητων δημόσιων δαπανών οι οποίες είναι νομίζω θεμέλιο για να μπορέσει η Ελλάδα να κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κρίση και τα μνημόνια των τελευταίων ετών», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου