Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Βενιζέλος: Τα αντίμετρα είναι μια δημαγωγική απάτη

Βενιζέλος: Οι εξελίξεις στον ΔΟΛ είναι αποτέλεσμα χυδαίου εκβιασμού«Το βασικό πολιτικό πρόβλημα της οικονομίας είναι η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη.Προσερχόμενος στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με αφορμή τα 60 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Ρώμης, την Ημέρα της Ευρώπης, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή
Ολοκλήρωση αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις - Η Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει», ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε: «Με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορούμε να βρούμε τους ρυθμούς και τους στόχους που απαιτούνται. Η κοινωνία πρέπει να βρει ένα μεταρρυθμιστικό πρόταγμα. Και αντιστέκεται γιατί έχει κουραστεί. Νοιώθει ανασφάλεια και νοιώθει απόγνωση. Αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος».
Οπως επεσήμανε ο Ευ. Βενιζέλος, «αν θέλουμε να βρούμε μια απάντηση για το μέλλον και να δώσουμε προοπτική στους νεώτερους Έλληνες και τις νεώτερες Ελληνίδες, πρέπει να διαμορφώσουμε πρώτα τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις. Αρχίζοντας από την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, μέσω εκλογών, από την αλλαγή των συσχετισμών και πηγαίνοντας στην αλλαγή της κοινωνικής νοοτροπίας».
Κληθείς να σχολιάσει τα αντίμετρα που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε με έμφαση: «Τα αντίμετρα είναι μια δημαγωγική απάτη. Αντίμετρα σημαίνει ότι υπερφορολογούμε τους ΄Ελληνες πολίτες, συγκεντρώνουμε ένα υπερβολικό πρωτογενές πλεόνασμα σε αντίθεση με ό,τι έλεγαν οι κυβερνώντες σήμερα όλα τα προηγούμενα χρόνια, στεγνώνουμε την οικονομία, απορροφούμε όλη τη ρευστότητα, οδηγούμε τη χώρα σε ύφεση και μετά αναδιανέμουμε τη μιζέρια σε φτωχοποιημένους ΄Ελληνες που έχουν ανάγκη από κοινωνικά επιδόματα. Άρα, τα αντίμετρα είναι το καμουφλάζ μιας νέας ιδεολογικο-πολιτικής απάτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου